Honda ima nevjerojatne probleme. Japansku marku pogodio milenijski bug 1.1.2022. godine!

1300

Takozvani milenijski bug koji je izazvao strah u cijelom svijetu 1999. pogodio je automobilsku marku Honda. I to sada, više od 21 godinu kasnije, sistemi raznih modela Hondinih vozila prebacili su se na 2002. godinu umjesto 2022. godine.

Za razliku od strašnog milenijskog buga, koji je u nezivjesnosti držao cijeli (računalni) svijet s prijelaza 1999. godine na 2000. godinu, ovo nije globalni problem, već problem brojnih Hondinih modela za koje navigacijski sistemi misle da je 2002. Naime, nekoliko vlasnika prijavilo je isti problem na brojnim forumima kao što su Honda CR-V Owner’s Club i na poznatoj platformi za raspravu Reddit. Problem se odnosi na automobile proizvedene od 2004. do 2012., a prema riječima vlasnika, datum i vrijeme se ne mogu ručno podesiti, prenosi ravijaHAK

Prijavljene pogreške za sada su došle iz SAD-a, Kanade i Velike Britanije. Vlasnici automobila navode da njihovi navigacijski rade rade sasvim dobro, kao i ostale funkcije. Honda je za američku stranicu Jalopnik rekla da je kompanija svjesna problema i da istražuje moguće protumjere. Jedan od pogođenih vlasnika Honde CR-V također je kontaktirao Hondu nakon čega mu je rečeno da će se problem nastaviti do avgusta 2022., a zatim će automatski biti ispravljen. Prema njima, nedostatak se može pripisati tome kako GPS sistemi mjere vrijeme i kako je softver kodiran.

Volkswagen Golf 8 (2021). Cijena kreće od 43.496 KM
Izvor

Komentari

komentara

Prethodni članakKineska firma iskopirala Fiat Multiplu, a potom bankrotirala
Naredni članakUbaciti u prvu ili povući ručnu kočnicu? Kako je bolje ostaviti auto na parkingu

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here