25. oktobra premijera Volkswagen T-Cross

Kao što je već dobro poznato Volkswagen za ovu godinu planira još jedan crossover, i to na bazi novog Pola. Njegov naziv će biti T-Cross, dok se promocija najavljuje za 25. oktobar (zatim će početkom novembra moći da ga vide i posjetioci Sao Paulo International Motor Show-a). Dizajn će dijelom biti preuzet od modela T-Roc, ali i sa T-Cross Brezze koncepta iz 2016. godine.

Automobil je napravljen na MQB A0 platformi, ima dužinu od 4199 mm, a u odnosu na regularni Polo ovaj model je naravno viši (visina je 1568 mm) i ima povišeni klirens (184 mm). Ovdje i podatak da međuosovinsko rastojanje iznosi 2651 mm. Njemci najavljuju da će T-Cross pružati dovoljno prostora za putnike pozadi (imaće i kliznu zadnju klupu), kao i zadovoljavajuću zapreminu prtljažnika (od 373 do 420 litara u zavisnosti od klizne zadnje klupe).

Takođe, treba očekivati kvalitetnije materijale u unutrašnjosti, kao i brojne sisteme konekcije i sisteme pomoći vozaču (poput sistema za održavanje vozila u kolovoznoj traci, sistema za upozorenje na vozilo u mrtvom uglu i upozorenje na mogućnost frontalnog sudara). Pominju se i digitalna instrument tabla (to će biti opcija), infotainment sistem sa 6.5-inčnim ili 8.0-inčnim ekranom u zavisnosti od verzije, pa bežično punjenje smartfona, četiri USB priključka… U gami motora za evropsko tržište će na početku biti 1,0 litarski TSI trocilindrični benzinci (sa 95KS i 115KS) i 1,5 litarski TSI četvorocilindraš sa 150KS, kao i 1,6 litarski TDI dizelaš sa 95KS. Kasnije se očekuje i proširenje game, između ostalog i dizelašem sa 115 konja.

Pored manuelnih mjenjača sa 5 i 6 stepeni kupcima će na raspolaganju biti i mjenjač sa dvostrukim kvačilom, a pogon na sva četiri točka se neće naći u ponudi. Na kraju, Volkswagen će T-Cross za potrebe evropskog tržišta proizvoditi u Navari u Španiji (gde se već pravi VW Polo i gde će zbog T-Crossa kapacitet fabrike biti povećan na 350.000 vozila), dok je start prodaje zakazan za početak 2019. godine.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR