Alfa Romeo sprema električnu limuzinu, konkurenta Mercedesu EQE i Audiju A6 e-tron

361

Inspiraciju za oblik karoserije treba tražiti u modelima kao što su Citroen C5 X i Peugeot 408. Već znamo da Alfa Romeo planira da izbaci na tržište nekoliko električnih modela, a novi izvještaj iz Velike Britanije baca više svjetla na jedan od ovih automobila.

U pitanju je krosover-limuzina, koja bi trebalo da se pojavi 2026. godine, i koja će za naklonost kupaca takmičiti sa modelima poput Mercedesa EQE i Audija A6 e-tron. U razgovoru za Auto Express, izvršni direktor Alfa Romea, Žan-Filip Imparato, otkrio je da će novi električni model biti pozicioniran u E-segmentu, stavljajući ga iznad modela Giulia, koji će se takođe transformisati u električnu limuzinu u svojoj sledećoj generaciji.

Što se tiče dizajna, model neće biti ograničen klasičnom tradicionalnom karoserijom limuzine, već će to biti nešto poput krosover-limuzine. Sličan tretman bi mogao da doživi i nasljednik modela Giulia, pošto šefovi Alfa Romea stalno govore o tome kako karoserija limuzina evoluira. Ovi komentari nas navode na razmišljanje o silueti koja je nedavno popularizovana među brendovima Stellantisa, zahvaljujući modelima kao što su Citroen C5 X i Peugeot 408, prenosi b92.net

Neki to nazivaju kupe-krosoverima, drugi podignutim fastbekom, ali zajedničke karakteristike uključuju blago povećan klirens od tla, nižu siluetu u poređenju sa glomaznijim SUV-ovima i aerodinamičnu liniju krova koji se postepeno spušta prema zadnjem dijelu vozila.

Volkswagen Taigo (2022). Cijena u BiH kreće od 40,501 KM
Izvor<

Prethodni članakPonovo otkazan sajam automobila u Ženevi
Sljedeći članakDodge Charger EV Concept. V8 zvuk dolazi iz zvučnika

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime