Audi A3 četvrte generacije će biti postavljen na modularnu MQB platformu koju će koristiti i osma generacija VW Golfa, a pritom će upravljanje i ovjes biti poboljšani.

U skladu s trendovima na tržištu, novi A3 će imati niz sistema pomoći vozaču, a uz radare na prednjem dijelu već sada uz pomoć fotografija koje su osvanule možemo vidjeti zaštitni znak – „Singleframe” masku te Matrix LED svjetla.

Novi Audi A3

Budući da je karoserija nešto šira i niža, novi A3 izgleda dinamičnije i agresivnije od (još uvijek) aktualnog modela. U skladu s trendovima, na stražnjem dijelu nije moguće vidjeti nastavke ispušnog sistema…tako da ćemo vjerojatno biti osuđeni na kromirane „lažnjake”. Treba napomenuti da će novi A3, baš kao i Golf 8 dolaziti isključivo s 5 vrata, budući da tržište preferira upravo takve verzije.

Novi Audi A3

Najviše će promjena ipak biti u unutrašnjosti. Fotografi su uspjeli uhvatiti i taj detalj.

Ispred vozača očekivano se nalazi digitalni kokpit, dok središnjim dijelom na kojem se ističu elementi neobičnih oblika (neke će oblik otvora za ventilaciju podsjetiti na one iz Lamborghini Urusa) dominira zaslon osjetljiv na dodir koji je blago nagnut prema vozaču, baš kao u modelima A1, Q3 i Q3 Sportback. U ponudi se očekuju i nove boje karoserije kao i novi dizajn naplataka. Što se tiče same motorizacije, ispod poklopca bi se trebali naći benzinci, dizelaši, mild-hibridi kao i plug-in hibrid verzija.

Potpuno električne verzije neće biti, budući da će Audi predstaviti kompaktnog električara s oznakom e-tron. Naravno, ljubitelji sportske vožnje također će doći na svoje budući da će nakon dolaska „običnih” verzija uslijediti i paprene verzije s oznakama S i RS. I za kraj ostaje pitanju datuma premijere nove generacije Audija A3. Kako stvari zasad stoje, izvjesno je kako će ona biti na salonu u Ženevi sljedeće godine, tako da će se potencijalni kupci ipak morati strpjeti još nekoliko mjeseci.

Novi Audi A3


Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR