Audi A3 Sedan – blage izmjene za produžetak života

244

Audi A3 Sedan je predstavljen u aprilu 2020. godine, , pa je došlo vrijeme za njegovu obnovu, što potvrđuju najnovije špijunske fotografije snimljene na javnim cestama u Njemačkoj.

Audi A3 Sedan spy

Testni prototip je tek djelomično prekirven kamuflažom, na dijelovima koji će biti izmijenjeni u odnosu na aktuelni model.

Tako je vidljivo da će prednji dio dobiti novi branik, restilizirana svjetla i rešetku hladnjaka, dok će stražnji branik i svjetla također biti restilizirani.

Audi A3 Sedan spy

Zbog drugačijeg oblika branika, blatobrani izgledaju nešto šire, a restilizirane su i bočne lajsne, da bi automobil izgledao modernije.

Testni prototip ima plug-in hibridni pogon, o čemu svjedoči naljepnica na bočnom prozoru, koja upozoravja da su u automobilu visokonaponske baterije.

Naime, Audi A3 Sportback se nudi u verzijama 40 TFSIe (sa sistemskom snagom od 204 KS i 350 Nm) i 45 TFSIe (sa sistemskom snagom od 245 KS i 400 Nm), pa je moguće da će ovi pogonski sistemi biti primijenjeni i u formi Sedan. Ipak, zbog bolje aerodinamike, Sedan bi trebao imati nešto veći električni doseg nego Sportback.

Obnovljeni Audi A3 Sedan će biti predstavljen vjerovatno na jesen naredne godine, a u prodaju bi mogao stići vjerovatno početkom 2024.

Sa ovim faceliftingom, vjerovatno će biti završen “životni put” Audia A3 Sedan, jer će njegov nasljednik, koji bi trebao biti predstavljen 2027-28. godine, verovatno nositi oznaku e-tron, te shodno tome imati električni pogon.

Prethodni članakProdajem Fiat Pandu 4×4 prve generacije. Savršena za zimu
Sljedeći članakProdaja automobila u Evropi skočila za 14%

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime