Bjelašnica će u periodu od 27. februara do 1. marta 2020. godine biti domaćin trećeg izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja koji će u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i sve ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu.

Predstavljanje ovogodišnjeg izdanja BORN2SKI Festivala održalo se u prostorijama Swissotel Sarajevo

BORN2SKI Festival alpskog skijanja koji se sastoji od: Born2Ski poslovne utrke namijenjene kompanijama i Born2Ski dječijeg skijaškog kupa za takmičare uzrasta od 8 do 16 godina iz cijele regije, u samo nekoliko godina postojanja postao je prepoznatljiv brand koji se veže za Skijaški centar Bjelašnicu i kao takav daje značajan doprinos promociji Ski centra i grada Sarajeva.

Ovom prilikom bit će ozvaničeno i potpisivanje trogodišnjeg ugovora o saradnji i zajedničkoj promociji koncepta „Bjelašnica – Home of Born2Ski“ te popularizaciji Bjelašnice i manifestacije Born2Ski u regionu i šire.

U sklopu priprema za Born2Ski, Skijaški centar Bjelašnica bit će domaćin trening kampa sa višestrukim svjetskim šampionom Ivicom Kostelićem koji organizuje Skijaški klub NAŠ TIM u periodu od 11. do 14. februara 2020. godine i koji je ujedno i prvi u nizu trening kampova koje planiramo zajedno realizovatisa ciljem popularizacije Ski centra Bjelašnica u takmičarkom skijanju, te vraćanja Sarajeva na svjetsku skijašku mapu.

Sve pojedinosti vezane uz BORN2SKI projekat na današnjoj press konferenciji predstavili su:

• Jasmin Mehić, ispred organizatora BORN2SKI Festivala
• Kenan Magoda, direktor kompanije ZOI'84
• Dino Bratović, brand manager Audi BiH, ispred glavnog sponzora BORN2SKI Festivala.

Prisjetimo se prošlogodišnjeg BORN2SKI Festivala

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR