Audi dobio novi logo. Ne brinite, još uvijek ima četiri prstena

377

Audi je dobio novi logo. Ne brinite, još uvijek ima četiri prstena. Ovaj put, ipak, izgledaju malo drugačije – tačnije “moderno”. Ova promjena trebala bi simbolizovati eru elektrifikacije unutar marke.

Pogledajte i vidite što se promijenilo. Vidite li razliku? Kladim se da se mnogi ljudi pitaju na šta je Audi toliko ponosan. Radi se o dubini i dizajnu samog logotipa.

Već ste vidjeli ovaj logo na slikama. Pojavio se na osvježenom Audiju Q8 E-Tron

Audi Q8 E-Tron: Novo ime i doseg do 600 kilometara s jednim punjenjem

Svi brendovi mijenjaju svoje simbole prateći trendove i duh vremena. Prije nekoliko godina gradijenti, sjene i 3D efekti bili su u modi. Trenutno je u trendu upravo suprotno od takvog dizajna logotipa. Audi se ovdje pridružuje Škodi, Volkswagenu i ostalim brendovima koji su se odlučili za minimalizam.

Novi Audi logo je jednostavno ravan

Dvodimenzionalni ravni dizajn već je vidljiv na novim automobilima marke. Nema jasno izloženog amblema na rešetki i na poklopcu prtljažnika. Njegovo mjesto je zauzela jednostavna forma, lišena sofisticiranih dodataka.

Andre Georgi, dizajner brenda, ističe da je novi simbol jednostavno moderan. Rad na konceptu započeo je 2016., a 2020. počele su se uvoditi prve promjene – s debijem modela Q4.

AUDI Q4 e-tron zvanično predstavljen u BiH: Električan, efikasan i emotivan

Novi logotip bolje pristaje uz dizajn brenda koji se razvija, ali također dobro izgleda u digitalnom svijetu. On je taj koji počinje definisati brendove i igra ključnu ulogu u razvoju kompanije.

Audi je odustao od kromiranog izgleda i odlučio se za jednostavan crno-bijeli logo. Oštar kontrast naglašava prstenje, a jedina prepoznatljiva karakteristika koja stvara dubinu je kako se ovaj logo pojavljuje na automobilu. U slučaju novog Audija Q8 E-Tron , ovo je posebno mjesto na rešetki koje ponavlja uzorak prstena.

Zajedno s logom mijenja se i font koji će Audi koristiti – a zove se jednostavno Audi Type. U njemu je ispisano ime marke na stupu B. Naći ćete ga i na mnogim drugim mjestima, a na kraju će se pojaviti i u multimedijskom sistemu.

Znači, vidite li četiri “ravna” prstena, znat ćete da imate posla s automobilom koji miriše na novo.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakCitroën C5 Aircross. Zanimljiva ponuda u segmentu kompaktnih SUV vozila
Sljedeći članakKupci Alfa Romea najzadovoljniji

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime