Audi najavljuje novi RS3. Hoće li biti još jači?

Audi RS3

Jedan od posljednjih jednoroga sa 5-cilindra ostat će živ, vjerojatno u ojačanom obliku. Novi Audi RS3 trebao bi biti spreman ove godine. Već danas je poznato da se ima razloga čekati.

KAMUFLAŽA DISKRETNO POTVRĐUJE ONO ŠTO SE KRIJE ISPOD HAUBE

Audi RS3 nesumnjivo je jedan od najuzbudljivijih kompaktnih vozila, uglavnom zbog svog 2,5-litrenog 5-cilindričnog motora, koji ne samo da pruža izvrsne performanse, već i zvuči sjajno. Ono što je najvažnije je da će ovaj motor pokretati i sljedeću generaciju ovog modela.

Svi su sumnjali da će se u eri elektrifikacije to i dogoditi, ali ako je neko sumnjao, trebao bi vjerovati diskretnoj najavi Audija, koja je upravo objavljena na webu. Novi Audi RS3, diskretno kamufliran, glumio je u promotivnom videu koji prikazuje sportski asortiman marke.

Među automobilima koje već možete kupiti u salonima nalaze se dva primjerka s brojevima 1-2-4-5-3 koji krase karoseriju. Ovo je referenca na ciklus paljenja 2,5-litrenog 5-cilindra koji će ići ispod haube. Moćni će pogon naravno ići u kombinaciji sa agresivnim aerodinamičnim paketom i velikim felgama u dizajnu rezervisanim za RS verzije.

Audi RS3

Štaviše, za novi RS3 rečeno je da je moćniji od trenutne verzije sa 400 KS. Neslužbena izvješća čak spominju 420 KS snage i 500 Nm maksimalnog okretnog momenta. Međutim, moramo pričekati službenu premijeru da bismo to i potvrdili. Zvanični datum premijere još uvijek nije poznat. Nadamo se da će novi Audi RS3 biti predstavljen na ovogodišnjem Auto Sajmu u Munchenu u septembru.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR