Kako prenosi francuski Automobile Magazine, Audi planira da u S5 Coupe ubaci elektrifikovani 3,0-litarski V6 TDI koji se nalazi u nedavno predstavljenom SQ5.

Ovaj krosover sa turbodizelom razvija 342 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Ova informacija je iznenadila automobilsku javnost jer zašto bi neko, posebno Volkswagen Grupa, ugrađivao dizel agregat u vozilo visokih performansi dok se bori sa ispunjavanjem sve oštrijih ekoloških normi i ulaže milijarde u elektrifikaciju.

Ipak, sve je izvjesnije da će se Audi S5 priključiti VW Golfu GTD i Škodi Octaviji RS kao treći u grupaciji sa snažnim dizelom u sportskom modelu, a da nije u pitanju krosover/SUV klasa. Međutim, dizel S5 se neće pojaviti na tržištu u skorije vrijeme, Audi tek sprema obični A5, dok se sportska varijanta očekuje krajem 2020. ili možda tek 2021.

U svakom slučaju, ova informacija koja stiže nekoliko dana nakon što je VW predstavio popularni SUV Touareg sa V8 TDI motorom, pokazuje da Volkswagen neće tako lako odustati od dizela.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR