Audi Q4 e-tron debituje 14. aprila. Ovo bi mogao biti najpopularniji “električar”

Premijera Q4 e-tron jedna je od najvažnijih Audijevih premijera u ovoj godini. Proizvođač je upravo najavio službeni datum predstavljanja. Prvi model iz Ingolstadta zasnovan na VW MEB platformi bit će objavljen 14. aprila 2021. godine.

AUDI Q4 E-TRON SPORTBACK KONCEPT

Već znate električnu platformu MEB s VW ID.3, većim ID.4 ili Škoda Enyaq. Sada će se i Audi pridružiti ovoj grupi – tačnije Q4 e-tron i Q4 e-tron Sportback. Korištenje popularne, modularne baze i najmanjih dimenzija Audijevih električara omogućuju nam da vjerujemo da će to biti najjeftiniji, a time i najpopularniji prijedlog na električni pogon.

Iako izgled, oprema i cijene ostaju tajna, znamo ponešto o tehničkim detaljima. Sve zahvaljujući konceptu prikazanom prošle godine i drugim automobilima koncerna koji koriste MEB platformu. Vrlo je vjerojatno da će proizvodna verzija dobiti sličan komplet. Riječ je o dva elektromotora ukupne snage 306 KS i bateriji kapaciteta 82 kWh.

Ovaj set omogućuje vam postizanje stotke za 6,3 sekunde s maksimalnim dometom od 450 km prema WLTP ciklusu. U planu su i ekonomičnija varijanta sa stražnjim pogonom koja će biti sporija, ali prelazit će više od 500 kilometara s jednim punjenjem.

Nedavno se Audi također pohvalio interijerom koji obećava da će biti prostran i moderan. Zanimljivo je da se na nadzornu ploču vratilo i nekoliko fizičkih tipki koje su donedavno postepeno ustupale mjesto sveprisutnim ekranima. Međutim, biti će i ekrana, kao i mogućnosti upravljanja glasom. Više detalja upoznat ćemo sredinom aprila.
Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR