Proizvođači automobila sve brže rade na razvoju novih načina prijevoza, a po svemu sudeći najveća inspiracija su im električni bicikli i električni romobili, koji su u posljednje vrijeme sve popularniji. Audi je tako početkom prošle sedmice saopštio da razvija svoje e-tron romobile i to skoro godinu dana nakon što je predstavio potpuno električni e-tron SUV.

Drugi proizvođači poput BMW-a i Forda već istražuju električna individualna “mikro-vozila” u saradnji sa već etabliranim brendovima, prenosi Business Insider.

Uzmemo li sve navedeno u obzir, nije čudno što proizvođači automobila ulaze u tržište e-mobilnosti. Bird (kompanija koja proizvodi e-trotinete) procjenjena je na dvije milijarde dolara (!) tokom procjene poslovanja u 2018, dok je Lime, jedan od njihovih najvećih konkurenata trenutno je procijenjen na 2,4 milijarde dolara.

Kompanije poput Ubera također istražuju ovu unosnu branšu. Jump, njihova filijala specijalizovana za e-bicikle već posluje u nekoliko američkih gradova. Lyft također ulazi u sve rašireniji biznis električnih bicikala, iako su imali problema nakon što su se njihova dva bicikla doslovno zapalila.

Evo koje kompanije sve više ulažu u električna mikro-vozila.
Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR