Jedna od četiri saobraćajne nesreće uzrokovana je upotrebom mobilnog telefona tokom vožnje. Da biste izbjegli ometanje možete koristite bluetooth bežične slušalice s mikrofonom. Samo šta kupiti?

Vozač koji telefonira tokom vožnje, reaguje na situacije u saobraćaju čak i nekoliko desetaka puta sporije, jer ne samo da uzima telefon u ruke, već ograničava i sposobnost donošenja ispravnih odluka. Zato je važno da je vozač usredotočen na ono najvažnije – vožnju.

Sve više novih automobila, uključujući i manje segmente, su opremljeni tvorničkim kompletom za hands-free funkciju putem Bluetootha ili kabela spojenog na telefon. Ova opcija je dugo godina standard u skupljima modelima, ali je uz nadoplatu možete kupiti u jeftinijim modelima. Iako hands-free komplet ne rješava u potpunosti problem ometanja vozača, posebno kada vozač vodi emotivan razgovor, ipak garantuje da vozač može slobodno voziti i držati pogled na cesti. Glavna karakteristika tvorničkog komplate za hands-free je praktičnost. Omogućuje vam započinjaje i završavanje poziva pomoću jedne ili dvije tipke i načešće se bežično povezuje sa telefonom odmah nakon ulaska u vozilo.

Za automobile bez tvorničke postavke nude se opcionalni hands-free uređaji, a hoće li nam biti prikladnije držati obje ruke na upravljaču i razgovarati ovisi samo o nama.

Daleko najpopularniji način hands-free komuniciranja s mobilnim telefonima je Bluetooth tehnologija (standard za bežičnu komunikaciju između elektroničkih uređaja). Međutim, uparivanje oba uređaja možda neće biti moguće ako postoje razlike u softverskim standardima, pa je neophodna prethodna provjera kompatibilnosti.

Postoji deset verzija standarda Bluetooth propusnosti, a uređaji koji se trenutno nude koriste verzije 2.0, 3.0, 4.1, 4.2 i novije bluetooth verzije 5.0 koje karakteriše visokokvalitetni prijenos podataka.

Ovo je ključni parametar pri odabiru bežičnih bluetooth slušalica, jer o njemu ovisi udobnosti našeg razgovora. Oboje moramo dobro čuti, a naš sagovornik ne bi trebao imati problema da nas čuje.

Znači! Ako već morate koristiti mobitel, evo nekoliko savjeta kako da smanjite distrakcije na najmanju moguću mjeru te izbjegnete kaznu. Prije svega, legalno je koristiti mobitel za pozive s nekom vrstom slušalica. Dva nova modela LG TONE Free bežičnih slušalica (modeli HBS-FN6 i HBS-FN4), dostupni su sada i u Bosni i Hercegovini.

Dva nova modela LG TONE Free bežičnih slušalica (modeli HBS-FN6 i HBS-FN4), dostupni su sada i u Bosni i Hercegovini. Uz Meridian tehnologiju, oba uređaja nude izvanredan audio doživljaj i realističan zvuk. Model LG HBS-FN6 stiže u pakovanju sa prvom UVnano futrolom koja može da ukloni određene bakterije iz slušalica tokom punjenja. Novi dizajn u obliku kanala pruža udobnost tokom upotrebe, a oba proizvoda su dostupna u dvije boje – crnoj i bijeloj.

Slušalice donose novu dimenziju surround zvuka LG-jevog dugogodišnjeg audio partnera, Meridian HSP tehnologije sa digitalnom obradom signala (DSP) koju Meridian usavršava već 25 godina. Ne samo da DSP stvara realistično zvučno polje koje simulira zvuk stvarnih zvučnika, već pruža i savršeno jasne glasovne tonove.

Oba modela TONE Free nude četiri jedinstvene postavke zvuka koje je Meridian razvio za savršen lični doživljaj: Natural mode stvara prirodan zvuk, autentičan i uravnotežen; Immersive mode produžava surround efekat, Bass Boost pojačava bas, a Treble Boost čini vokalne zvuke kristalno jasnim. Slušalice se savršeno uklapaju u uho, tako da filtriraju sve neprijatne šumove spolja, ali sa prebacivanjem na ambijentalni zvučni režim korisnik odmah može da čuje spoljašnost oko sebe.

Uz model HBS-FN6 dobijate i inovativni LG Uvnano punjač-futrolu, gde možete da čuvate, napajate i dezinfikujete slušalice. Zahvaljujući ultra ljubičastim zracima, ova tanana futrola ubija 99.9 odsto baterija iz familije koli i strafilokoke sa hipoalergenskih silikonskih slušalica kao i njihove unutrašnjosti. Kompaktni punjač omogućava do sat vremena slušanja za samo 5 minuta napajanja, dok oba modela, u potpunosti napunjena, mogu da se koriste do 6 sati.UVnano futrola omogućava dodatnih 12 sati upotrebe, što zbirno daje do 18 sati slušanja.

„Kompanija LG je uvek težila da pruži što bolji zvuk što većem broju korisnika, a sa našim novim TONE Free slušalicama proširujemo uspešno partnerstvo sa Meridian Audio”, rekao je Park Hjung-vu (Park Hyung-woo), šef audio i video odseka LG Home Entertainment kompanije. „Pored sjajnog zvuka, TONE Free donosi nešto sasvim novo, a vrlo praktično”.

Nove LG TONE Free slušalice mogu se pohvaliti naprednim funkcijama i izdržljivošću, a oba modela nose oznaku IPKS4 za zaštitu od vode, kiše i znojenja. Pored toga, modeli HBS-FN6 i HBS-FN4 pružaju mogućnost glasovne komande za Google Assistant ili Siri na povezanom pametnom telefonu. Intuitivne, prilagodljive komande ugrađene u svaku slušalicu omogućavaju slušaocu da pokrene, pauzira, preskoči i kontroliše nivo jačine zvuka bez korišćenja telefona.

Uložili smo zajedničku ekspertizu u kreiranje zvučnog identiteta za novu paletu proizvoda LG TONE Free“, rekao je Džon Buhanan (John Buchanan), generalni direktor kompanije Meridian Audio. „Bilo da ste kod kuće ili u teretani, novi LG TONE modeli su jasan iskorak u audio inovacijama i performansama za potrošače širom sveta, zadovoljavajući potražnju za praktičnim kvalitetnim iskustvom slušanja, ma gde se nalazili”.

Oba LG TONE Free modela su sada dostupna u Bosni i Hercegovini.

Za sve dodatne informacije kliknite ovdje

Glavne specifikacije:

Veličina slušalice: 16.1 x 32.77 x 25.0mm
Veličina futrole za punjenje: 54.6 x 54.6 x 27.5mm
Kapacitet Baterije
– Slušalice: 55mAh x 2
– Futrola: 390mAh

Brzo napajanje: 5 minuta za 1 sat korišćenja

Dužina trajanja Baterije:
– Tokom Razgovora: 5 sati
– Tokom Slušanja: 6 sati
– Slušalice + futrola: 18 sati
Konektivnost: Bluetooth 5.0 (Sa Jednim Uređajem)
Zvučnik: Dvoslojni Dinamični
Mikrofoni: 2 izlaza
Kompatibilnost: Android / iOS
Bluetooth Audio Codec: SBC / AAC
Boje: Crna/Bela

Prethodni članakPotražnja za novim automoblima u Njemačkoj porasla prvi put od početka pandemije
Naredni članakEvropski parlament je usvojio još strože ciljeve. Velika redukcija CO2 uklanja nove dizelaše i benzince s cesta!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here