BMW i4 – električna “trojka”

BMW i4

BMW i4 trebao bi biti električni model koji će Bavarcima pružiti dobre statistike prodaje. Strah od kratkog dometa, dugog čekanja na punjač, BMW želi ublažiti sa modelom i4. Tačnije: s dometom od 590 km i sposobnošću za dodatnih 184 km sa punjenjem strujom za samo 10 minuta.

BMW i4

BMW i4 dizajniran je za električni pogon. Baterija neto kapaciteta od 80,7 kWh postala je strukturni element koji povećava krutost. Njegova težina pridonosi spuštanju težišta, koje je za 53 mm niže nego kod “trojke”.

BMW i4

Na tržištu će se pojaviti dvije verzije 40 eDrive sa 340 KS, modificirani iX3 motor s 430 Nm okretnog momenta prebačen na stražnju osovinu. 4×4 pogonom je opremljen M50 s dva motora – 258 konjskih snaga na prednjoj osovini i 313 konjskih snaga na stražnjoj osovini. Snaga sistema je 476 KS, s pojačanjem od najviše 10 sekundi na čak 544 KS.

BMW i4

U vožnji M50 impresionira preciznošću upravljanja i okretnošću uz minimalni nagib. Izravna dinamika također je impresivna, ali s druge strane, za automobil nominalne snage veće od M3 Competition, nije tako sjajan.

BMW i4

Kako bi i4 mogao dobro upravljati energijom, tj. Dometom, bio je opremljen inteligentnom strategijom rekuperacije. Temelji se na GPS-u čak i kad je navigacija isključena. Ispred semafora, raskrsnica i prilaznih putova i4 automatski prilagođava način vožnje i oporavlja se prije vremena.

BMW i4

Aerodinamički oblikovane felge, koje su za čak 15% lakše dodatnih je 10 km dometa u odnosu na standardne točkove. Ostali aerodinamični trikovi: dno je gotovo u potpunosti prekriveno, okomiti otvori vode zrak oko točkova, a budući da ispuh nije potreban, cijelo stražnje dno moglo bi se koristiti kao difuzor.

BMW i4

Unutra je zakrivljeni ekran koji povezuje dva 12,5-inčna ekrana. Jedan je slobodno podesiva instrument skupina, a drugi podržava multimediju. Zaobljeni multi-ekran navodi na poznati BMW kokpit standardno okrenut prema vozaču.

BMW i4

Električna limuzina dobila je iDrive OS 8. Bajnoviju generaciju operativnog sistema. Zadržava dobro poznati točkić, koji se sada može koristiti za implementaciju dodataka (mini-programa) na ekranu. U budućnosti i od vanjskih dobavljača softvera. Tamo gdje postoji ručni “automatski” radni put u automobilu s unutrašnjim sagorijevanjem, i4 ima postavku za maksimalnu rekuperaciju. Poznato, a opet sasvim novo.

Cijene još ne znamo.

Prethodni članakFiat će do 2030. postati potpuno električni brend
Sljedeći članakAston Martin predstavio sat koji košta više od vrhunskog dizelskog BMW-a serije 7. Niđe veze

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime