Nakon kupea i kabrioleta, sada je na scenu stupio i M8 Gran Coupe odnosno veliki kupe sa četvoro vrata. U BMW-u sa ovim modelom nišane komšijski Mercedes-AMG GT63 4-Door.

Kako je akcenat kod svih automobila koji nose M značku na performansa, takav je slučaj naravno i sa M8 Gran Coupe. Pod haubom se nalazi 4,4-litarski twin-turbo V8 motor koji dolazi u dva izdanja. Slabije raspolaže sa 600 ks, dok je snažnija – Competition verzija bogatija za 25 ks. Uprkos tome što je Gran Coupe znatno duži od kupea, sa ukupno 200 mm većim međuosovinskim rastojanjem, sve to nije imalo previše uticaja na strašne performanse koje ovaj automobil nudi. Slabija varijanta u stanju je da ubrza do 100 km/h za svega 3,3 sekunde, dok je Competition izdanju za isti sprint potrebno 3,2 sekunde.

Maksimalna brzina je standardno ograničena na 250 km/h, osim ukoliko se ne kupi M Drivers Package, koji će ovu granicu pomeriti. Sa pomenutim paketom maksimalna brzina dostiže 305 km/h.
M8 Gran Coupe dolazi standardno sa pogonom na obje osovine, ali je to moguće isključiti i prepustiti se dobrom, starom pogonu na zadnje točkove. Kada je riječ o samom izgledu performantne “osmice”, može se zaključiti da su sve izmjene očekivane. Od standardnog izdanja M8 Gran Coupe razlikuje se po nešto drugačijem grilu, potom veći lukovima za točkove, drugačijim odbojnicima, većim usisnicima za vazduh, a tu je i mali spojler na zadnjem dijelu automobila.

BMW M8 Gran Coupe stiže na tržište na proljeće naredne godine.Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR