Novi BMW Serije 4 CabrioBMW je novu generaciju Serije 4 Coupe (G22) prikazao početkom juna, nedavno su premijeru imali novi M3 Sedan i M4 Coupe, dok je sada pred nama i najnovija Serija 4 Cabrio (G23).

I ova verzija sa sklopivim mekim krovom ima upadljive prednje “bubrege”, a u poređenju sa Serijom 3 nova “četvorka” je niža i ima širi trag točkova pozadi. Podsjećanja radi, Serija 4 je dugačka 4773 mm, široka 1852 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2850 mm. Krov kod nove “četvorke” kabriolet se otvara/zatvara za 18 sekundi (pri brzinama do 50 km/h), dok je zapremina prtljažnika 385 litara.

Što se unutrašnjosti tiče, treba napomenuti da će se opciono nuditi i instrument tabla od 12.3 inča uparena sa 10.25-inčnim centralnim ekranom infotainmenta. Automobil će naravno biti dostupan sa brojnim bezbjednosnim i sistemima pomoći vozaču. Tu treba pomenuti Active Guard Plus (sadrži informacije o ograničenju brzine, sistem upozorenja na nenamjerni izlazak iz kolovozne trake, upozorenje na predstojeći sudar i nalet na pešaka, automatsko kočenje…), Opcioni Driving Assistant (aktivni tempomat uz stop&go, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci…), kao i head-up displej i Intelligent Personal Assistant (lični asistent).

Novi BMW Serije 4 CabrioU paleti će se naći više atraktivnih boja za karoseriju, među njima San Remo Green, Arctic Race Blue, Sunset Orange i Frozen Deep Gray.

U paleti motora su benzinci 420i (184KS) i 430i (258KS) kao i M Performance model M440i xDrive sa šestocilindrašem sa 374KS, dok je jedini dizelaš u ponudi verzija 420d (ima 190KS).

Kod verzije M440i xDrive su u paketu i 8-stepeni Steptronic mjenjač, pogon na sva četiri točka, M Sport diferencijal, M Sport kočnice i 18-inčni M točkovi (opciono i od 19 inča).
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR