Bogataši od Paganija tražili potpuno novi automobil. Sada ga moraju platiti 7 miliona eura

374

Neki vlasnici velikih kolekcija automobila mogu se u nekom trenutku dosađivati. Žele vidjeti nešto potpuno drukčije u svojoj garaži, jer ruku na srce oni su totalno drukčiji od drugih.

Prije nekoliko godina u kancelariju Horacija Paganija pokucala su dva takva gosta. Pitali su postoji li šansa da se napravi model Huayra u verziji s “dugo repom”.

Pošto vlasnik ovog talijanskog brenda voli ispunjavati hirove svojih kupaca, nastao je Pagani Huayra Codalunga, koji će se proizvesti u samo 5 primjeraka.

Dok prednji dio karoserije podsjeća na standardnu ​​Huayru, ostatak je značajno izmijenjen i produžen za 360 milimetara. Da li se radi lijepo ili ne, stvar je ukusa. Pogon osigurava AMG motor s dvostrukim turbo punjenjem. 6,0-litreni V12 proizvodi 840 konjskih snaga i okretni moment od 1100 Nm. Sve se to prenosi isključivo na stražnje točkove.

Za savladavanje tako jakog automobila teškog samo 1280 kilograma potrebno je puno iskustva. Srećom, Pagani se pobrinuo za vrlo naprednu aerodinamiku, koja čak i Huayra Codalung usisava na asfalt.

Koliko morate platiti za takav hir? Pa, svaki od pet primjeraka koštat će 7 miliona eura. Prema trenutnom kursu jedne od Bosanskih banaka, to je otprilike 14 miliona maraka. Osim toga, nešto nam govori da je riječ o iznosu bez carine i poreza.

Srećom, Pagani se ne mora brinuti oko marketinga i reklamiranja ovog automobila u novinama i internet oglasnicima jer su svi automobili već našli svoje vlasnike.

Prethodni članakVelika Britanija ukida subvencije za električne automobile
Naredni članakSvi automobili u VW električnoj ponudi dobit će GTX varijantu

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here