Bolnica zabranila parkiranje električnog auta u garaži

Vozaču električnog automobila je rečeno da bi njegov auto u garaži “mogao da eksplodira”.

To je otkrio vlasnik električnog vozila koji je vozio svoje dijete na pregled u bolnicu Alder Hey u Liverpulu. Pol Frimen-Pauel navodi da mu je rečeno da parkira na obližnji travnjak jer bi auto “mogao da mu eksplodira”.

Bolnica kaže da je privremeno zabranila pristup parkingu dok poboljšava svoj protivpožarni sistem, odnosno Sprinkler sistem prskalica, saznaje BBC.

Frimen-Pauel kaže da je pokušao reći čuvaru s kojim je razgovarao da politika bolnice nema smisla, jer su električni automobili manje skloni požaru. Ipak, na kraju je poslušao jer nije želeo da njegov sedmogodišnji sin propusti termin, piše Index.hr.

BBC je dobio saopštenje bolnice u kojem kaže da je prema savjetu Vatrogasne i spasilačke službe Merseysidea “privremeno ograničila parkiranje električnih vozila na jednom od manjih parkinga dok ne unaprede sistem protivpožarnih prskalica”. “Električna vozila još uvijek mogu da se parkiraju na našem glavnom bolničkom parkingu”, nastavlja se, ističući da ima i 14 mesta s punjačima za električna vozila.

Frimen-Pauel je frustriran odlukom na društvenim mrežama podijelio fotografije iz bolničke garaže uz komentar da je 20 puta veća vjerovatnoća da će se zapaliti vozila na benzin nego električna vozila. Pritom traži više informacija o načinu donošenja odluka u vezi s ovom zabranom.

Prethodni članakNovi zakon na snazi: Ne možete u Grčku sa ovakvim automobilom
Sljedeći članakTrebao je biti moderan i revolucionaran, ali je preskup. Mercedes potpuno mijenja svoje planove

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime