Dacia ima novi logotip. Nema više “otvarača piva”

Dacia je preoblikovala svoj vizuelani identitet i predstavila novi logotip i amblem, koji će krasiti sve nove modele. Nema više “otvarača piva” kako su nestašni komentatori nazivali prethodni logotip.

 

Novi je prijedlog jednostavan i odnosi se na prirodu

Od juna ove godine, novi identitet brenda postepeno će se uvoditi u različite komunikacione kanale – web lokacije specifične za brend, oglašavanje, brošure … Dacijina prodajna mjesta postepeno će se prebacivati na novi identitet od početka 2022., a sva vozila će imati novi logotip i amblem od druge polovine 2022.

Otvaranje novog poglavlja u Daciji, danas se ogleda u novom logotipu, amblemu i bojama … ali brend i dalje ostaje vjeran svom porijeklu. Iako sastojci uspjeha ostaju isti, kao i njegove vrijednosti: jednostavnost, autentičnost i robustnost, uvijek po korektnoj cijeni.

Ova dva nova dizajnerska elementa interno je stvorio Dacijin dizajnerski tim, sa željom da izraze suštinu brenda, koji je vodi od njenog početka.
Logotip daje osjećaj prisutnosti robusnosti i stabilnosti. Oblik slova namjerno je prečišćen, slova „D“ i „C“ su međusobne slike u ogledalu, a linije logotipa daju nizu slova utisak mehaničkog kretanja.

Nova je i šema boja – primerna (osnovna) boja je kaki-zelena, koja evocira bliskost brenda s prirodom, te predstvlja snažnu referencu za kupce.
Sekundarne boje su više „zemljane“ boje: tamni kaki, terakota i pijesak. A tu su i dvije dodatne boje: svijetlo narandžasta i zelena, koje zaokružuju paletu.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR