Dacia Manifesto koncept. Šta manifestuje?

331

Podsjeća na marsovski rover, sa samo jednim prednjim LED svjetlom, koji možete skinuti i koristiti kao svjetiljku. Manifest je Dacijin eksperiment koji pokazuje kamo marka ide?

Dacia Manifesto

Nema vrata, nema drugog svjetla, nema vjetrobranskog stakla. Zlobnici će reći da je to nova ideja Dacie za smanjenje troškova. No, ako ostavimo šalu na stranu, Manifest pokazuje kojim putem brend želi ići. Šteta je što ovaj koncept neće ići u proizvodnju, ali neki njegovi elementi hoće.

Dacia Manifesto

Manifest nema multimediju, jer tu ulogu preuzima vozačev mobitel smješten u držač. S druge strane, pričvršćivanje dodataka moguće je zahvaljujući vlastitom sistemu Youclip (i plutenoj ploči). Ulogu autopraonice može preuzeti i vrtno crijevo jer tako možete očistiti i unutrašnjost, a presvlake na sjedalima brzo se pretvaraju u vreće za spavanje.

Dacia Manifesto

U redu, ali kakve to veze ima s Dusterom ili Joggerom? Dacia se fokusira na pružanje samo osnovne, neophodne opreme. Veći naglasak planira se staviti na mobitele koji će u kombinaciji s Dacia aplikacijom zamijeniti klasične ekrane, sisteme i navigaciju (iako će biti dostupni u višim verzijama opreme). U toku je rad na sistemu koji ispituje pažnju vozača pomoću, prednje kamere pametnog telefona.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakMG4 Electric. Kineski električni automobil koji bi cijenom mogao zadati ozbiljan udarac evropskoj konkurenciji!
Sljedeći članakLopovi sa smislom za humor: Ukrali katalizatore sa vozila specijalne policije

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime