Iz Volkswagena posljednjih mjeseci stižu ambiciozni planovi o novoj generaciji električnih automobila. Ovi modeli trebalo bi vremenom da potisnu sa tržišta vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorjevanjem, koja dominiraju putevima širom svijeta duže od jednog vijeka. Iako se ova tranzicija ne može obaviti preko noći, već postoje planovi za postepeno ukidanje benzinaca i dizelaša, o čemu piše Blumberg.

Naime, Volkswagen će 2026. godine predstaviti novu generaciju benzinskih i dizel motora, posle čega neće dalje razvijati nove motore sa unutrašnjim sagorjevanjem. U međuvremenu, na tržištu će se pojaviti Volkswagenova I.D. familija električnih vozila, pa će fokus njemačkog proizvođača biti usmjeren na rezvoj tehnologija za vozila na struju.

Uprkos tome, u Volkswagenu procjenjuju da će njihovi benzinci i dizelaši biti u ponudi bar do 2050. godine, a čak i poslije toga na nekim tržištima u razvoju, što znači da zaljubljenici u automobile sa konvencionalnim motorima mogu da odahnu još neko vrijeme.Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR