Jaguar će sljedeće godine na sajmu automobila u Njujorku svoju ponudu proširiti i sportskom SVR verzijom crossovera F-Pace.

Za Jaguar F-Pace SVR će se pobrinuti Special Vehicle Operations divizija (SVO), a radiće se o najsnažnijoj i najskupljoj varijanti u F-Pace gami.

Po sadašnjim procjenama iz britanskih medija, F-Pace SVR će u Velikoj Britaniji koštati oko 70.000 funti, a ako je suditi po nezvaničnim renderima, vozilo će se isticati dotjeranim prednjim branikom sa većim otvorima za vazduh, saćastim prednjim grilom, modifikovanom haubom sa dva otvora za vazduh, revidiranim pragovima, setom novih alu točkova, izmjenjenim zadnjim branikom sa difuzorom, kao i sa sportskim izduvnim sistemom sa četiri izduvne cijevi.

U paketu će se naći i high performance kočnice (opciono i karbon-keramičke kočnice), sportsko oslanjanje, dotjerana unutrašnjost sa sportskim sjedištima i naravno 5,0 litarski V8 motor sa kompresorom (575KS i 700 Nm), u paru sa ZF osmostepenom automatskom transmisijom i pogonom je na sva četiri točka.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h će mu biti potrebno oko 4,2 sekunde, dok će najveća brzina biti oko 280 km/h.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR