U sljedećem nastavku filmskog serijala o Džejmsu Bondu glavni protagonista će se i dalje voziti u super atraktivnom Aston Martinu, ali uz jednu bitnu novinu.

Aston Martin je u istoriji znao da pokreće trendove, a pritom je vješto čuvao svoje tradicionalne vrijednosti. Ali ipak, s novim trendom jedna slavna karakteristika odlazi u istoriju, a to je jedan od najboljih atmosferskih V12 motora.

6,0 litarski dragulj se ugrađivao i još uvijek se ugrađuje u neke modele, a posebnim je činio i model Rapide, prelepi četvorovratni coupe, koji od 2006. godine krasi zidove brojnih soba kao koncept, a od 2010. čini otmjenijim brojne svjetske saobraćajnice. I upravo taj model je postao prvi Aston s električnim pogonom, a najavljen je još 2015. godine. Rapide E sa snagom većom od 600KS (i 950 Nm) biće dostupan već od kraja ove godine.

Budući rival Porscheovog Taycana ima brojne kvalitete, a među njima je činjenica da je u razvoju učestvovao i Williams Advanced Engineering. Do 100 km/h stiže za manje od 4 sekunde, a domet mu je preko 320 km. Nažalost, serija je limitirana na samo 155 primjeraka, a cena na oko 300.000 eura.

U svakom slučaju, ovo je najbolji način da se najpoznatiji špijun na svijetu prikaže kao ekološki osvještena osoba. To je želja Caryja Jojija Fukunage, 41-godišnjeg američkog režisera kome je povjeren novi nastavak sage o Džejms Bondu. Naime, Fukunaga je poznat po svojim ekološkim principima pa ovakav smjer ne bi trebalo da čudi, ističu britanski mediji.

Novi nastavak u bioskope stiže sljedeće godine.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR