Električna punionica u sklopu prodajnog centra DasWeltAuto

975

Sarajevo je bogatije za još jedan AC električni punjač snage 11 kW koji se nalazi u sklopu prodajnog centra Das WeltAuto – Porsche Inter Auto d.o.o.

Električni automobili su svakodnevno sve prisutniji na cestama širom Evrope i svijeta, te je u 2021 godini u Evropi registrovano blizu 2,5 miliona električnih vozila i 2,2 miliona Plug In hibrida.

 

„Tržište Bosne i Hercegovine također pokazuje trend povećane potražnje za električnim vozilima, tako da naša kompanija iz tog razloga nastavlja praksom instalacije električnih punionica u sklopu naših prodajnih centara“, ističe Senad Olovčić, direktor Porsche BH.

Kompanija Porsche BH d.o.o. je lider po broju prodanih električnih vozila u Bosni i Hercegovini, ali i lider u broju instaliranih električnih punionica. Naime, ova kompanija je instalirala 74 od ukupno 135 punionica u Bosni i Hercegovini.

Prodajna mreža ovlaštenih DasWeltAuto trgovaca prethodnu godinu je veoma uspješno okončala sa preko 1.300 prodanih rabljenih automobila.

Sigurna i pouzdana vozila sa garancijom su nešto što sve više privlači klijente u Bosni i Hercegovini, a što će i dalje biti u fokusu brenda DasWeltAuto.

„Nastavljamo dalje graditi percepciju o važnosti kupovine provjerenih, sigurnih i pouzdanih rabljenih automobila, a težimo ka tome da već u ovoj godini imamo i prodaju rabljenih električnih automobila“, kazao je Haris Muratović, brend menadžer DasWeltAuto.

Prethodni članakNajbolja uvozna vozila – Auto Bild nagrada za Hyundai TUCSON i IONIQ 5
Sljedeći članakPorscheov prototip iz klase LMDh ulazi u aktivnu fazu testiranja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime