Električni Rimac Nevera je toliko brz, da je u utrci pobjedio akrobatski avion

363

Kada je Rimac predstavio Neveru, svi su bili oduševljeni ovim čudom tehnike. Potpuno električni hiperautomobil jednostavno nema konkurencije. Četiri motora osiguravaju vozaču ukupno 1.914 konjskih snaga i 2.360 njutonmetara. Ovi zastrašujući parametri omogućuju vam da ubrzate od 0 do 200 km/h za 4,95 sekundi.

Znači da naglasimo da gotovo nijedan serijski automobil ne može “primirisati” do ovog tehnološkog remek-djela. Ovo postignuće omogućilo je Rimcu vrlo opsežnu saradnju s Bugattijem.

Sada su Hrvati odlučili pokazati da će i pilot akrobatskog aviona imati problema s Neverom. U tu svrhu organizovana je posebna utrka u zračnoj luci. Iskusni pilot, koji se naletao preko 1000 sati i sudjelovao na Red Bullovim događajima, imao je težak zadatak. Leteći naopačke, morao je u “paralelnom” dvoboju pobijediti električnog Rimca.

Automobil vrijedan 4 miliona maraka, koji će se proizvoditi u samo 150 primjeraka, lako je prestigao avion. Čini se da je budućnost elektromobilnosti vrlo uzbudljiva.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakAudi tužio Nio zbog oznaka ES6 i ES8. Može postojati samo jedan S6
Naredni članakNije bio zadovoljan serijskim parametrima i dao BMW tjuneru! Sada je njegov M3 xDrive brz kao Lamborghini Aventador (video)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here