Države iz zapadnog dijela Evrope prepoznaju prave krivce za povećanu emisiju štetnih gasova. Dok brojni inženjeri vode bitku sa ekolozima i pokušavaju da na sve načine učine motore s unutrašnjim sagorjevanjem ekološki što prihvatljivijim, na drugoj strani kupoprodajnog procesa postoji ekipa koja veruje da im treba tzv. terenac koji to nije.

Srećom, čini se da zakonodavci na Zapadu uviđaju da takva egocentrična ekipa nikome ne koristi nego samo čine štetu. Masa vozila nije jedini faktor koji utiče na veću emisiju štetnih gasova, tu je svakako vrsta i snaga motora. Te kategorije su već odavno oporezovane u zavisnosti od toga koliko snage motor razvija i da li zadovoljava ovu ili onu ekološku normu.

Do sada je masa vozila, koju mnogi povezuju sa bezbjednošću ali i lošijim voznim karakteristikama, bila potpuno zanemarena kategorija koja nije uticala na to koliko ćete dati novca u državnu blagajnu kao znak solidarnosti s jedne strane da bi na putu mogli da budete glavna faca u nezgrapnom urbanom terencu. Upravo ti urbani nespretnjakovići čine ogroman dio tržišta putničkih automobila, njih otprilike 25% do 30% se proda od svih putničkih automobila na većini tržišta Evrope. Ako uporedimo SUV-ove sa kompaktnim gradskim automobilima i limuzinama u sličnoj cjenovnoj klasi i sa sličnim motorima, primjećujemo da SUV-ovi troše više i imaju veću emisiju štetnih gasova. Razlog tome je veća masa vozila ali i loše aerodinamičke karakteristike zbog povišene karoserije.

Norveška je već uvela porez na „preteška“ vozila a daju popust na vozila mase između 1,300 i 1,400 kilograma. Sljedeća na redu je Francuska koja planira da poreski penalizuje kupce vozila težih od 1,300 kilograma. Podsjetimo, mase manje od toga se bez problema može naći savremeni gradski kompakt pa čak i manja limuzina ili karavan baziran na kompaktu za one kojima je potrebno više mjesta.

SUV-ovi s druge strane imaju u prosjeku od 1,500 do 2,500 kilograma, a Francuzi planiraju da naplaćuju 15 eura po svakom kilogramu viška. Tako bi za Škodu Kodiaq 2.0 TDI sa 4×4 pogonom i DSG mjenjačem, tešku 1,665 kilograma, platili 5,475 eura više, dok bi vas BMW X7 30d xDrive, težak 2,370 kilograma koštao čak 16,050 eura više nego sada!


Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR