Ford obavlja zimske testove novog subkompaktnog crossovera, a špijunski fotografi su imali priliku vidjeti dva funkcionalna prototipa.

Pažljivi posmatrač će odmah primijetiti da se prototipi razlikuju po felgama, jer su na jednom legirane felge zlatne boje, dok su na drugom, crne čelične felge. Također, unatoč kamuflaži primijete se i neke druge, manje razlike u obliku i profilu vrata, C nosača i svjetlosnih baterija.

Također, vidljivo je da su prototipi po dimenzijama slični Fiesti i aktuelnom EcoSportu, a oblik karoserije je više crossoverski, nego SUV-ovski.

Da li se radi o Fiesti u crossover izdanju ili o zamjeni za EcoSport, koji je već zreo za detaljnu reviziju, za sada nije zvanično objavljeno, iako postoje indicije da bi Ford svoj novi model iz tog segmenta trebao predstaviti na jesen, na sajmu automobila u Frankfurtu.

Za takav model Ford se može osloniti na postojeću gamu pogonskih agregata, benzinski 1.0 EcoBoost i dizelski 1.5 EcoBlue, a nije isključeno da se do 2021. godine u ponudu uvrsti i hibridna izvedba.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR