Ford je prije nekoliko mjeseci predstavio novu generaciju Explorera, koji bi mogao da se nazove “američkim Golfom” u smislu popularnosti u “narodu”. Od kako je Ford predstavio Explorer 1990, Amerikanci su poludjeli za njim pa je prodat u 7,5 miliona primjeraka, a posebno je popularan kod snaga reda. Međutim, s obzirom na loš prijem Explorera sa V6 motorom u Evropi, šesta generacija će stići samo u elektrifikovanoj verziji.

Plug-in hibrid Explorer pokreće trolitarski EcoBoost V6 turbo-benzinac od 350 KS uparen sa elektromotorom snage 100 KS, a ukupni obrtni momenat je 840 Nm. Snaga se na sva četiri točka prenosi desetobrzinskim automatikom, a Explorer bi na samo električnu energiju trebalo da ima autonomiju od 40 kilometara. U kabini šeste generacije Explorera nalazi se najnovija tehnologija s robusnom i vrhunskom završnom obradom, uz instrument tablu veličine 12,3 inča.

Osnovna oprema nudi bogat paket: 10,1-inčni ekran osjetljiv na dodir, Ford SYNC 3, priključak za modem Ford Pass i audio sistem Bang&Olufsen, prednj sjedišta sa grijanjem, te moderni bezbjednosni sistema praćenja trake, start/stop, inteligentni sistem kontrole brzine s prepoznavanjem saobraćajnih znakova, funkcija kočenja u hitnom slučaju…

Explorer posjeduje i sedam različitih oblika vožnje u zavisnosti od terena kojim se kreće, a na rotacioni kontrolor biraju se sistemi: Normal, Sport, Dirt Road, Slippery, Trailer, Eco i dodatne posebne postavke za duboki snijeg ili pjesak.

Ford Explorer se u Evropi očekuje krajem 2019. u paketima opreme ST-Line i elegantnom Platinum.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR