Ford Mondeo/Fusion – testovi u Evropi

64
Ford Mondeo/Fusion

Ford koristi vrele ljetne dane i sprovodi testove novog modela koji će naslijediti evropskog Mondea, odnosno američkog Fusiona, o čemu svjedoše najnovije špijunske fotografije.

Ford Mondeo/Fusion

Da podsjetimo, tokom proljeća, zvanično je najavljeno da će proizvodnja Mondea biti obustavljena što je naišlo na brojne kritike, iako prodajni rezultati pokazuju da je takva najava bila ekonomski opravdana, jer kupci sve češće traže Crossover i SUV vozila.

Neugo zatim, predstavljen je Ford Evos koji je na neki način nasljednik modela kojem prijeti obustava proizvodnje.

Ford Mondeo/Fusion

Ipak, špijunske fotografije su ukazale da Mondeo/Fusion nije „mrtav“ jer je u pripreminovi model. Naime, Ford je poodavno obustavio proizvodnju Fusiona u SAD-u, a proizvodnja aktuelnog Mondea u Evropi će prestati tokom naredne godine, ali će zato u Kini započeti proizvodnja Evosa.

Špijunski fotografi su snimili sličan model, prekriven kamuflažom, na evropskim ulicama, što je jasan znak da je jedan dio testova koji se sprovodi na testnim stazama završen i da počinje testna faza na javnim cestama. Naravno, to je dobar znak.

Na testnom prototipu je vidljivo da ima nešto viši klirens u odnosu na Mondea, što ukazuje da je pomjeren u crossoverski segment. Također, karoserija ima zanimljivu siluetu i nema klasičan trovolumenski oblik.

Fordovi zvaničnici o razvoju novog modela uporno šute i na odaju u kojem pravcu se kreće njegov razvoj. Također nije poznato ni kakav pogon će imati novi automobil, ali je izgledno da će neka vrsta hibrida biti neizostavna u ponudi.

Komentari

komentara

Prethodni članakCrna ili bijela na suncu. Utiče li boja automobila na zagrijavanje kabine?
Naredni članakPorsche 911 GT2 RS – novi rekord na Nürburgringu

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here