Tek što je Ford i zvanično potvrdio da će njihov novi električni SUV ponijeti naziv Mustang Mach-E, u javnost su zahvaljujući Mach E forumu procurile i njegove zvanične slike.

Premijera će biti održana za nekoliko dana u Los Anđelesu, a do tada evo šta je poznato. Dakle, u pitanju je sportski električni SUV čiji stajling je inspirisan Ford Mustangom, što je uostalom vidljivo i na prednjem i zadnjem dijelu. Automobil je baziran na novoj arhitekturi, ima litijum-jonske baterije i biće dostupan u verzijama sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, sa više paketa opreme, kao i sa nekoliko nivoa snage (sa 255KS, 282KS i 333KS). U zavisnosti od verzije, autonomija sa jednim punjenjem baterija će iznositi od 210 milja (338 km) do 300 milja (483 km).

Najbolje ubrzanje će imati GT verzija sa 333KS i pogonom na sva ćetiri točka, koja će od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzavati za 3,5 sekundi. Ford Mustang Mach E će se kod američkih dilera naći krajem 2020. godine, po cijenama koje startuju od 43.895 dolara za baznu verzziju Select, dok top varijanta GT ima cijenu od 60.500 dolara.

Na početku će se u ograničenom vremeskom periodu nuditi i “First Edition” verzija, i to za 59.900 dolara. Ova varijanta će između ostalog moći da se dobije i sa ekskluzivnom Grabber Blue metalik bojom, crvenim kočionim klještima, jedinstvenim kontrastnim šavovima u unutrašnjosti, First Edition pločicama, aluminijumskim pedalama…

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR