Ford Ranger Platinum

215

Ford Pro je proširio ponudu Rangera na evropskom tržištu sa luksuznim pick-upom Platinum.

Kao što je Ford Ranger Raptor sa 288 KS najjači, tako će Ford Ranger Platinum biti najluksuzniji pick-up dostupan na evropskom tržištu.

Luksuz je vidljiv na svakom detalju, jer Ford Ranger Platinum ima jedinstvenu rešetku hladnjaka sa svilenom završnom obradom, matrix LED svjetla sa dnevnim LED svjetlima, te jasno istaknut natpis PLATINUM na poklopcu motora, nove 20-inčne aluminijske felge sa gumama dimenzija 255/55 R 20.

Unutrašnjost donosi kožne presvlake na sjedištima sa kontrastnim šavovima, kožne obloge na vratima, te stilizirane podne prostirke. Sjedišta vozača i suvozača se mogu podešavati u 10 smjerova, a njihovo grijanje i hlađenje su dio standradnog paketa opreme.

Kokpit je također neočekivano luksuzan, jer donosi multifunkcionalni volan, 12-inčnu digitalnu kontrolnu tablu, vertikalni centralni taktilni displej, također dijagonale 12 inča.

U ovaj model Ford Pro je ugradio sistem infotainmenta SYNC 4A, sa standardnim modemom FordPass Connect, koji omogućuje bežično povezivanje, te u budućnosti bežično ažuriranje softvera Ford Power-Up (OTA), a u standardnoj opremi je i vrhunski audiosistem B&O sa 8 zvučnika.

Također, vozaču je na raspolaganju sistem ADAS, sa brojnim sistemima sigurnosti I asistencije, među kojima su i: Active Park Assist s Park Out Assist, Blind Spot Information System s Cross-Traffic Alert i Trailer Coverage, Lane Change Warning & Aid, te kamera sa vidnim uglom od 360°.

Za pogon najluksuznijeg Rangera predviđen je turbodizelski motor 3.0 V6, koji razvija 240 KS uz 600 Nm obrtnog momenta. Snaga se na novi elektronski kontrolisani sistem permanentnog pogona za sva četiri točka prensi preko 10-stepenog automatskog mjenjača sa repozicioniranim i prerađenim nosačima, koji stvaraju niži nivo buke prilikom vožnje.

Iz Forda navode da Ranger Platinum troši 10,0-10,4 l/100 km dizelskog goriva (prema WLTP proceduri), u atmosferu emituje 262-273 g/km CO2 (WLTP), u tovarni prostor može prihvatiti 1 tonu terete, te vući prikolicu do ukupne mase od 3,5 tona (s kočnicom).

Proizvodnja ovog modela će započeti početkom naredne godine u Južnoj Africi, a isporuke kupcima treba očekivati krajem proljeća.

Prethodni članakCijene polovnih automobila su na istorijskom maksimumu!
Sljedeći članakZaboravljeni Audi 200 prekriven mahovinom opran nakon 15 godina (video)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime