Genesis debituje u Evropi. Ali kod nas – još ne

Genesis u Evropi – plan invazije: tri salona-studija, dva modela, pet godina besplatne usluge i vojska savjetnica.

Genesis

London, München i Zürich – tu se otvaraju prvi saloni-studiji iz kojih Genesis želi napasti Evropu. Pa, osim ako neko ne želi ići u salon – onda može naručiti Genesis putem interneta.

Zapravo se sve može učiniti putem interneta. Genesis se hvali da njegovi kupci možda nikada neće posjetiti salon. Počevši od narudžbe, preko preuzimanja automobila, pa čak i usluge – u svakoj fazi Genesis mora doći do kupca, a ne kupac do Genesisa. Pa, osim ako to stvarno želi – tada će ga odvesti u elegantan salon-studio, koji ni na koji način ne nalikuje običnom Hyundaijevom salonu ili autosalonu.

Ovaj put se Genesis potpuno odvojio od svoje matične firme. Nije tajna da je ovo luksuzna Hyundai marka, poput Lexusa za Toyotu ili Infiniti za Nissana. Genesis je već pokušao osvojiti Stari kontinent, ali bezuspješno – kupce velikih limuzina Hyundai Genesis nije uvjerio, automobil je brzo nestao iz prodajnih salona. Ovaj put će sve biti potpuno drugačije.

Tokom online prezentacije za novinare spomenuto je da će Genesis posvetiti veliku pažnju kupcima

Genesis

Više je puta naglašeno da će se s klijentima postupati na iuzetan način, zahvaljujući kojem posjedovanje Genesisa treba biti bez muke tj. bez ikakvog truda. 5 godina garancije i usluga uključena u cijenu, isto toliko godina daljinskog ažuriranja sistema, pomoćnih usluga i zamjenskih automobila za vrijeme trajanja usluge. Plus lični asistent za svakog klijenta. U stvara, pomočnica. Direktorica Genesis Motor Europe, Dominique Boesch jasno je rekla da će pomoćnice biti dame, a prve tri predstavljene su na konferenciji. Kao što je najavila Gemma Dixon iz londonskog studija, da će se maksimalno posvetiti kupcima. Žene trebaju biti garant personaliziranog, toplog i gostoljubivog odnosa prema klijentima.

Genesis u Europi želi ponovo prodavati veliku limuzinu

U salonima će se prvo pojaviti G80, ali srećom zajedno sa SUV-om GV80. Upravo ovaj SUV model bi trebao biti glavni prodajni cilj marke u Evropi. Tiger Woods je jednog od njih već slupao i ništa mu se nije dogodilo.

Prvi modeli kreću u prodaju u junu. Tada će im se pridružiti i manji – G70 limuzina i GV70 SUV. U prvoj godini postojanja marke u Evropi također se očekuje pojavljivanje tri potpuno električna modela. Što – saznat ćemo samo, no budući da se Hyundai bavio električnim Kona i Ioniqom 5 , vjerojatno će pripremiti i svoje kolege za premium segment. A kada se ovara prvi salon u Bosni i Hercegovini? Moramo pričekati. Tokom prezentacije najavljeno je da će popis evropskih zemalja sa Genesis salonima brzo rasti.

 

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR