Njemački proizvođač ulaže napore da nova, osma generacija najprodavanijeg modela u Evropi stigne do prvih kupaca već tokom 2019.

Kako je za AutoNews rekao prvi čovek Volkswagena, Herbert Dis, kompanija je na polovini priprema za serijsku proizvodnju novog Golfa.

“Maksimalno se trudimo da ispunimo zadati rok i da počnemo sa isporukama prvih automobila prije kraja godine”, kazao je Dis.

Tokom razvoja nove generacije Golfa, inženjeri Volkswagena naišli su na probleme probleme sa softverom za ovaj automobil, s obzirom da je planirano da digitalni kokpit bude sve vrijeme “online” i da se ažurira bežičnim putem. Međutim, ova funkcija izložiće kompjuter u vozilu potencijalnim sajber napadima, pa zahtjeva opsežnije bezbjednosne mjere. Zbog svega toga, softver u Golfu 8 daleko je složeniji od onog u aktuelnoj sedmoj generaciji.

Kada je sredinom marta informacija o problemima tokom pripreme za serijsku proizvodnju novog Golfa dospjela u javnost, spekulisalo se da će premijera možda biti odložena za 2020, ali po svemu sudeći Golf 8 biće predstavljen već tokom ove godine.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR