Goodyearove gume koje nisu punjene zrakom idu na ceste!

Tokom ovoga pilot projekta Goodyer će prikupljati ključne podatke o udobnosti vožnje, buci i još mnogo toga

Goodyear Tire & Rubber Co. testira gume koje nisu punjejne zrakom na autonomnim vozilima u Jacksonvilleu u državi Florida. Gume i kotači NPT prethodno su tri godine testirani na autonomnom vozilu nazvanom Olli, i to na zatvorenim lokacijama. Sada, po prvi put, gume idu na javne ceste i to na dionicu dugu oko 16 kilometara.

Goodyear nije propustio spomenuti da je ovo prvo testiranja ovakvog tipa guma na prometnicama. Guma bez zraka bit će izdržljivija, a s njom se, naravno, nikada nećete žaliti da je probušena. Tijekom ovoga pilot projekta Goodyer će prikupljati ključne podatke o udobnosti vožnje, buci i još mnogo toga u suradnji s Jacksonville Transportation Authorityjem koji upravlja flotom autonomnih vozila.

Umjesto zraka, gumama potporu daju posebno izrađene lamele, a na sličnim projektima rade Michelin i Bridgestone. Goodyear je sa svojom gumom prvi krenuo na otvorene ceste… Naravno, daljnji razvoj uključuje apliciranje na automobilima i komercijalnim vozilima. Michelin je najavio da će slično dizajniranu gumu Uptis komercijalizirati 2024. godine.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR