Hyundai Motor Company (HMC) je prikazao prve rendere novog električno pokretanog kamiona sa gorivim ćelijama, koji će biti predstavljen na sajmu komercijalnih vozila (North American Commercial Vehicle Show) u Atlanti. Istovremeno, Hyundai Translead (HT), će predstaviti konceptno rješenje rashladne prikolice HT Nitro ThermoTech, a zajednička press konferencija će biti održana u kongresnom centru Georgia World Congress Center u Atlanti, 29. oktobra ove godine.

Ime Neptun (mitološki bog mora) odabrano je simbolično, budući da su mora najveći potencijalni izvor vodonika na (planeti) Zemlji.

„Osigurali smo lidersku poziciju u tehnologiji gorivih ćelija u sektoru putničkiv vozila, sa prvim svjetskim automobilom sa gorivim ćelijama FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) ix35 Fuel Cell i drugom generacijom električniog automobila NEXO. Uvođenjem HDC-6 Neptune, pored tegljača Xcient , proširujemo naše tehnološko liderstvo u sektoru komercijalnih vozila otkrivajući našu viziju – kako električni kamioni sa gorivnim ćelijama mogu riješiti ekološke probleme“ rekao je Edward Lee, šef sektora za komercijalna vozila u Hyundai Motor Company.

Osim jedinstvene konstrukcije HDC-6 Neptuna, sistema gorivnih ćelija i napredne tehnologije u kabini, njegov moderan dizajn inspirisan je modernim željeznicam u Art Deco stilu. Tako HDC-6 Neptune prikazuje nove načine kombiniranja oblika i funkcija, sa ciljem stvaranja novih rješenja u industriji komercijalnih vozila.

Hyundaieva komercijalna ponuda uključuje kamione i autobuse koji se proizvode u tri međunarodna pogona, i trenutno se prodaju u 130 zemalja širom svijeta.
Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR