Hyundai Ioniq 5 N – novi prototip sa novom kamuflažom

150
Hyundai Ioniq 5 N

Na tragu uspjeha koji je Hyundai postigao sa modelom Ioniq 5 sada razvija Ioniq 5 N, koji će donijeti sportske performanse.

Razvoj Ioniqa 5 N započeo je još početkom ove godine, a špijunski fotografi su krajem aprila, u Njemačkoj snimili testni prorotip sa zanimljivim kamuflažnim folijama

Hyundai Ioniq 5 N

Najnovije fotografij otkrivaju testni prorotip, vjerovatno iz predproizvodne serije, jer nova kamuflaža vješto skriva detalje. Ipak, u odnosu na standardni Ioniq 5, testni prorotip ima drugačije lukove blatobrana, šire točkove i gume Pirelli P Zero. Također vidljiv je i veliki, sportski oblikovan krovni spoiler, koji bi trebao povećati downforce na stražnju osovinu.

Po svoj prilici, budući Hyundai Ioniq 5 N će tehnički biti dosta sličan sa Kiom EV6, koja spada u red najbržih (serijskih) električnih automobila na svijetu

Naime, Kia EV6 za pogon koristi dva elektromotora ukupne snage 340 kW, sa 740 Nm obrtnog momenta, pa je sposobna da iz mjesta do 100 km/h stigne za vrijeme kraće od 4 sekunde.

Pretpostavlja se da bi Hyundai Ioniq 5 N trebao imati slične performanse, ali bi zbog revidiranog ovjesa i agresivnog aerodinamičkog paketa, trebao imati bolja vozna svojstva.

Iako nije zvanično najavljeno, Hyundai Ioniq 5 N bi mogao biti predstavljen krajem ove godine, pa bi serijska proizvodnja započela početkom 2023. godine.

Hyundai Tucson (2022). Cijena u BiH kreće od 43,990 KM
Prethodni članakOpel Grandland (2022). Cijena u BiH kreće od 52,753 KM
Naredni članakVozač i suvozač Tesle Model X odlučili odrijemati tokom vožnje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here