Hyundai objavio fotografije nove Sonate

Nova Hyundai Sonata
  1. Korejci su još jednom pokazali da se ne boje hrabrih ideja. Nova Hyundai Sonata iznenađuje izgledom, nudi zanimljivu unutrašnjost i dobit će snažne motore ispod haube.
Nova Hyundai Sonata

Limuzine srednje klase polako postaju prošlost. Srećom, još uvijek postoje brendovi koji cijene ovaj segment. Primjer je Hyundai i njegova nova, bolje rečeno osvježena Sonata. Atraktivan dizajn i snažni motori namijenjeni su osvajanju srca kupaca.

Nova Hyundai Sonata

Nakon potpunog faceliftinga, Sonata će biti jedna od najsjajnijih zvijezda salona u Seulu koji se otvara 30. marta. Sedam dana kasnije, također će imati svoj debi u SAD-u na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku.

Nova Hyundai Sonata

Ova mjesta nisu slučajna, jer Hyundai namjerava ciljati uglavnom na korejsko i američko tržište. Nažalost, nova Sonata neće ići u Evropu. Šteta jer se radi o vrlo zanimljivom autu.

Nova Hyundai Sonata

Samo pogledajte fotografije. Dinamično oblikovana karoserija izgleda vrlo privlačno, kombinujući modernost sa sportskim naglascima. Posebnu pažnju privlači osvjetljenje s LED trakama sprijeda i straga.

Nova Hyundai Sonata

Jednako je dobar i u kabini, gdje kao kod nove Kone – nalazimo velike, kombinovane ekrane dijagonale od po 12,3 inča. Vrijedi spomenuti da Hyundai nije odustao od fizičkih tipki, pa će i tradicionalisti biti zadovoljni.

Hyundai se fokusira na fizičke tipke. Lakše ih je osjetiti

Što se tiče motora – službena specifikacija još nije objavljena, iako interni izvori govore o novom, snažnom 2,5-litrenom motoru, koji bi zamijenio 1,6-litreni motor na odabranim tržištima. Prema informacijama, motor bi trebao generisati preko 290 KS i 421 Nm maksimalnog okretnog momenta. Štaviše, može se upariti s pogonom na sva četiri točka.

Više detalja saznat ćemo za nekoliko dana tokom službenog lansiranja na tržište. No, već danas je jasno da evropski kupci imaju za čim žaliti.

Hyundai Bayon (2023). Cijena u BiH kreće od 29,490 KM
Prethodni članakSve za YouTube klikove: Namjerno izazivali sudare i objavljivali snimke na svom kanalu…
Sljedeći članakToyota bZ4X (2023). Cijena u BiH kreće od 110,000 KM

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime