Električni pogon se sve više koristi u sportskim automobilima. Primjer je Hyundaijeva najnovija kreacija, RM20e, koja najavljuje buduće modele N sportske divizije marke.

Hyundai RM20e najnovija je verzija ekvivalenta modelu Veloster, koji je ovdje služio kao baza, posuđujući karoseriju. Kao što možemo vidjeti, karoserija je dobila brojne aerodinamične dodatke, uključujući stražnji spojler.

Hyundai RM20e

Ispravna potisna sila ovdje je izuzetno važna, jer pogon ide samo na stražnju osovinu. Adekvatna vuča nije lagana, jer se središnji elektromotor može pohvaliti impresivnim parametrima – 810 KS snage i 960 Nm maksimalnog okretnog momenta.

To su vrijednosti koje omogućuju RM20e da se katapultira od 0 do 100 km/h za manje od 3 sekunde. Dostizanje 200 km/h traje samo 9,8 sekundi. Najveća brzina elektronički je ograničena na 250 km/h. Domet ostaje nepoznat, ali poznato je da tijelo agresivnog izgleda skriva bateriju kapaciteta od 60 kWh.

RM20e zasad je samo koncept, vjesnik budućnosti, koji pokazuje smjer u kojem će sportska divizija N ići sljedećih godina. To će u velikoj mjeri biti moguće zahvaljujući saradnji s Rimcem , stručnjakom za električne sportske automobile, korejsko-hrvatsko partnerstvo uspostavljeno je 2019. godine.
Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR