Treća generacija korejskog kompaktnog SUV-a stilski je dorađena, a za osvježen i odvažan izgled novog Hyundai Tucsona zaslužni su, između ostaloga: nova maska hladnjaka, novi dizajn , alu felge, potpuno novi kokpit, novi 7-inčni zaslon infotainment sistema. full-LED glavna svjetla sa sistemom automatskog aktiviranja dugih svjetala, premium audio sistem Krell s 8 zvučnika, novi motori: 1.6 GDI sa 132 KS te 1.6 CRDI sa 115 i136 KS.

Novi Tucson je sada dostupan sa najinovativnijim sigurnosnim opcijama, što uključuje desetak sistema pomoći vozaču koji vožnju čine sigurnijom i lakšom – od samostalnog kočenja i adaptivnog tempomata (Smart Cruise Control sa Stop i Go sistemom) do panoramske kamere koja snima kompletnu situaciju oko auta (Surround View Monitor) te automatske regulacije rada kratkog i dugog svjetla.

Novosti ima i ispod poklopca motora. Spomenuti početni benzinac sa 132 KS prilagođen je novim eko normama, dok je stari 1,7-litreni dizelski motor zamijenjen novim, učinkovitijim i čišćim, 1,6-litrenim CRDi agregatom koji stiže u dvije verzije snage – sa 115 KS i 280 Nm (u kombinaciji samo s prednjim pogonom i 6-stepenim ručnim mjenjačem) te sa 136 KS i 320 Nm (može se kombinovati uz 4WD pogon i 7-stepeni automatski DCT mjenjač sa duplim kvačilom).

Pročitajte i

AUTO TEST: Hyundai Tucson 1,6 Turbo-GDi 4WD 7DCT – bogatstvo izbora

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR