Imao je samo 2 sekunde da uspori sa 230 km/h (video)

Na mnogim dionicama Njemačkog autobana nema ograničenja brzine i vozači mogu nekažnjeno pritiskati papučicu gasa. Nažalost, vrlo je moguće da ova situacija neće trajati zauvijek i da će se uskoro promijeniti. Njemačka vlada razmatra uvođenje ograničenja od 130 km/h u cijeloj zemlji.

Autor priloženog videa iskoristio je priliku za brzu vožnju bez opasnosti od kazne. Želio je isprobati potencijal svog Mercedesa E 350 CDI W212 generacije.

Ispod haube ovog automobila nalazi se V6 dizel motor. Ovisno o specifičnoj verziji, razvija između 211 i 265 konjskih snaga. Kako se vidi na GPS mjerenju, Mercedes je ubrzao preko 230 km/h. Nažalost, u jednom je trenutku vlasnik morao provjeriti i rad kočionog sistema.

Neoprezni vozač crvenog Mercedesa SLK odlučio je pretjecati. No, nije se pogledao u retrovizore i dovezao se direktno pod točkove E-klase. Mercedesu je u doslovno nekoliko sekundi brzina pala za oko 100 km/h. Srećom, ovoga puta nije bilo sudara, ali je bio vrlo blizu.

Kada vozite njemačkim autoputem bez ograničenja brzine, trebali biste slijediti načelo ograničenog povjerenja. Nažalost, nikad ne znamo kako će se drugi vozači ponašati.

Prethodni članakToyota objavila planove za naredne godine kada je riječ o baterijama
Sljedeći članakAutonomna vozila: Samovozeći traktori će “preteći” automobile?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime