Korejski proizvođač pokrenuće 25. maja u Češkoj serijsku proizvodnju restilizovanog i30.

U saopštenju se podsjeća da je od prve generacije (predstavljena 2007. godine) do sada u Evropi prodato više od milion komada modela i30 (sve generacije zajedno).

Fabrika u Nošovicama inače zapošljava 3.300 radnika, a ima kapacitet od oko 300.000 vozila godišnje. Što se tiče obnovljenog i30, ovaj automobil sada odlikuju nova prednja svjetla, šira maska i izmjenjeni prednji branik, kao i manje promjene na zadnjem dijelu sa dotjeranim svjetlima i branikom.

Takođe, pominje se i novi dizajn alu točkova od 16 i 17 inča, kao i modernizovana unutrašnjost (multimedia sistem sa 10.25-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, Android Auto i Apple CarPlay).

Sem toga, šira je i paleta boja u kojoj su sada i Dark Knight, Silky Bronze i Sunset Red boje. Osim i30 Hatchbacka, kroz iste promene su prošle i verzije i30 Fastback i karavanski i30 SW.

U opremi su između ostalog i brojni bezbjednosni i sistemi asistencije vozaču (sistem održavanja vozila u kolovoznoj traci, upozorenje na frontalni sudar, sistem za detekciju pješaka…).

Takođe, tu je i opcioni N Line paket koji između ostalog podrazumjeva i saćastu masku, prednji branik sa većim otvorima za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler, točkove do 18 inča, kao i modifikovano oslanjanje i upravljački sistem.

U gami motora su 1,5 litarski atmosferski benzinac sa 110KS (ima 6-stepeni manuelni mjenjač), pa 1,0 litarski T-GDI turbo benzinac sa 120KS (u paru sa 6-stepenim manuelnim ili 7-stepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom), isti 1,0 litarski T-GDI motor ali u kombinaciji sa 48V mild-hybrid sistemom (sa novim 6-stepenim manuelnim ili 7-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom), zatim 1,5 litarski T-GDI turbo motor sa 160KS i 48V mild-hybrid sistemom (uz 6-stepeni manuelni ili 7-stepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom), kao i 1,6 litarski dizelaš sa 115KS i 1,6 litarski dizel agregat sa 48V mild-hybrid sistemom i 136KS (svi dizelaši mogu da se dobiju uz 6-stepeni manuelni ili 7-stepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom).
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR