Direktor prodaje AC Betanija, Adnan Osmančević, i zamjenik britanskog ambasadora u Bosni i Hercegovini, Matthew Lawson, danas su u Sarajevu zvanično predstavili novi Jaguar E-Pace.

„Izuzetno se radujemo što kupcima možemo ponuditi potpuno novi model iz palete vrhunskih Jaguar vozila. E-Pace prvi je Jaguarov kompaktni SUV i predstavlja jedinstvenu kombinaciju nenadmašnog izgleda, agilnosti i dinamične vožnje,“ izjavio je Adnan Osmančević, direktor prodaje AC Betanija d.o.o. Sarajevo.

E-pace je sportski automobil dizajniran za svakodnevni život jer nudi više prostora i praktičnih detalja, uz zavidne performanse. Opremljen je vrhunskim infotainment sistemom te nudi povezanost s pametnim telefonima i drugim tehničkim uređajima. Zaradio je 5 zvjezdica na Euro NCAP sigurnosnim testovima tako da je i jedan od najsigurnijih automobila na tržištu.

„Veoma mi je drago što će ovo fantastično vozilo Jaguar E-Pace od danas i zvanično biti dostupno kupcima na tržištu Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da će interes za ovaj fantastični automobil biti značajan,“ izjavio je Matthew Lawson, zamjenik britanskog ambasadora u Bosni i Hercegovini.

Utemeljen prije više od devedeset godina, Jaguar je jedan od najpoznatijih britanskih brendova. On predstavlja vrhunsku britansku inovativnost, performancu i kvalitet. Jaguara krase dvije snažne britanske odlike – visoko-kvalitetna proizvodnja i kreativni dizajn. Jaguar Land Rover zvanično je prisutan na tržištu Bosne i Hercegovine od kraja 2016. godine putem zastupnika AC Betanija d.o.o. Sarajevo.

Jaguar E-Pace je dostupan sa Benzinskim i dizelskim motorima, radne zapremina 2 litra, sa 150, 180 i 240 KS (dizelski) i 250 i 300 KS (benzinski).

Osnovni model, E-Pace Base 2.0d, sa turbodizelskim motorom i 150 KS (380 Nm), sa pogonom na prednje točkove, manuelnim 6-stepenim mjenjačem, može se nabaviti po cijeni od 63.737,27 KM.

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR