Jaguar na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku predstavlja sportsku SVR verziju crossovera F-Pace. Za F-Pace SVR se pobrinula Special Vehicle Operations divizija (SVO), a radi se o najsnažnijoj i najskupljoj varijanti u F-Pace gami.

Vozilo se ističe dotjeranim prednjim branikom sa većim otvorima za vazduh, saćastim prednjim grilom, modifikovanom haubom sa dva otvora za vazduh, proširenjima blatobrana, revidiranim pragovima, setom novih alu točkova od 21 ili 22 inča, izmjenjenim zadnjim branikom sa difuzorom, sportskim izduvnim sistemom sa četiri izduvne cijevi, pogonom na sva četiri točka i elektronskim aktivnim diferencijalom (EAD).

U paketu su i high performance kočnice (diskovi od 395 mm napred i 396 mm poazadi), sportsko oslanjanje, kao i dotjerana unutrašnjost sa sportskim sjedištima sa SVR logom, 10-inčnim Touch Pro infotainment sistemom i 12.3-inčnim interaktivnim ekranom za vozača. Pod haubom je 5,0 litarski V8 motor sa kompresorom (raspolaže sa 410 kW/550KS i 680 Nm obrtnog momenta), za ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) je potrebno 4,1 s, dok je najveća brzina 283 km/h.

Prodaja će početi još tokom proljeća, po cijeni koja u SAD-u iznosi 79.990 dolara.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR