Michelin i Maxion Wheels prije nekoliko godina osmislili su tehnologiju fleksibilnih felgi pod nazivom Acorus, upravo namijenjenu za ovu vrstu ponavljajućih problema

I dok tako sanjarite o svim dražima, kakve samo potpuno novi automobil može priuštiti, vozeći se udarite u ‘udarnu’ rupu na cesti! Stanete sa strane i izađete iz vozila u nastojanju da napravite prvu procjenu štete. Do prije samo koji trenutak lijepa aluminijska felga i guma oštećene su zbog udarca u tvrdu prepreku na cesti. I što sad?

Francuski proizvođač guma Michelin i jedan od vodećih proizvođača felgi na svijetu, američki Maxion Wheels prije nekoliko godina osmislili su tehnologiju fleksibilnih felgi pod nazivom Acorus, upravo namijenjenu za ovu vrstu ponavljajućih problema. Inovacija je dobila ime po Acorus calamus, vrsti močvarnog bilja iz glasovite francuske basne ‘Hrast i trska’, u kojoj se hvali mudrost trske koja se savija, ali se ne lomi.

Ova inovativna tehnologija djeluje na dvije gumene prirubnice postavljene na malo uže tijelo felge. Kada vozilo udari u rupu ili neku drugu prepreku, prirubnice se savijaju kako bi zaštitile i gumu i aluminijsko tijelo felge, a da putnici ne osjećaju nikakav udar. Rezultat toga je da vozilo ostane i dalje tehnički ispravno, a felge i gume imaju bolju otpornost na rizik od probijanja povezan s priklještenjem o tvrdu fizičku prepreku, bez obzira na brzinu vozila. Znači to da i gume i felge duže traju. Dizajn fleksibilnog sklopa felge kompatibilan je sa svim putničkim gumama na tržištu i nije samo vezan na gume Michelina.

Ovime se izbjegavaju skupe štete od rupa i komada na cesti nastale na niskoprofilnim gumama, kao i na felgama u većim dimenzijama kotača (19 cola i veće) na vozilima visokih performansi ili luksuznim putničkim vozilima.
Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR