Na Havaje po drvo, u Japan po točkove, u Švicarsku po sat

Kao mjesto proizvodnje automobila u pravilu se navodi jedna država, jedna tvornica. Ona u kojoj se automobil na kraju sklapa. No, dijelovi i materijali za svaki automobil pristižu iz više dijelova svijeta, a posebno se to odnosi na najluksuznije automobile, čiji se proizvođači ne libe otići na kraj svijeta po najkvalitetnije materijale. Među takvim je proizvođačima svakako Bentley, čiji je Continental GT pokazna vježba za dosad nenadmašeno iskustvo autentične uporabe materijala, od kože najviše kvalitete, pa do komada rijetkog drveta iz održivih izvora. Iz Bentleya se ponose time što Continental GT nosi neke od najboljih materijala prikupljenih diljem kugle zemaljske.

Drvo Koa s Havaja

Bentleyevi stručnjaci za drvo prevaljuju nevjerojatne udaljenosti kako bi pronašli najbolje drvo za prestižne automobile. Nove lajsne predstavljene u Continentalu GT potiču s Havaja, s drveta koa. Cijenjeno je zbog elegantnih nijansi i ravnih godova, a Haićani ga već dugo koriste u izradi dasaka za surfanje i gitara.

Alcantara iz Italije

Alcantara ugrađena u putničku kabinu novog Continentala GT također se koristi u modnoj te u industriji izrade namještaja. Ova tekstilna kreacija stiže iz Italije, a kupcima donosi i estetski i taktilni doživljaj.

Sat iz Švicarske

Sat ugrađen u konzolu Continentala GT sadrži Bentleyeve prepoznatljive detalje, poput dijamantnog uzorka i znaka krila. Stiže iz domovine najkvalitetnijih satova, iz Švicarske.

Točkovi iz japana

Nove 22-inčni aluminijske felge za Continental GT stručno su osmišljeni i oblikovani u Japanu, kako bi u #D obliku ponudili što je lakši mogući dizajn. Točak je, također u Japanu, ručno poliran kako bi se istaknuli pojedini dijelovi, što je nemoguće postići klasičnim načinom proizvodnje točkova.

Koža iz Njemačke

Unutrašnjost svakog Continentala GT sašivena je od kože bikova uzgajanih u Bavarskoj. Komadi najkvalitetnije kože u raskošnom su interijeru povezani s ukupno 2,8 kilometara finih niti. Pažljivo probrani i ručno rađeni s visokom preciznošću i ponosom, kožnati dijelovi daju velik doprinos komforu i profinjenosti u svakom Continentalu GT.

Izvor

Prethodni članakMitsubishi Ute – pick-up novog doba
Sljedeći članakNova Alfa Romeo 8C Competizione sa više od 700 KS stiže 2022.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime