Kia je noćas objavila prve slike i detalje nove generacija Sorenta. Četvrta generacija korejskog SUV-a premijeru za javnost imat će na nadolazećem salonu u Ženevi koji počinje početkom marta, a već prema prvim slikama jasno je kako su dizajneri odlučili krenuti u novom smjeru. Tako prednji dio sada djeluje masivnije s razvučenom “Tiger nose” maskom koja povezuje nova LED svjetla.

Zanimljiv detalj su i dodatna dnevna LED svjetla ( i za njih u Kiji imaju naziv – “Tiger eye”) koja posebno atraktivno izgledaju noću i koja će biti detalj prepoznavanja novog Sorenta. Pogled na bočni dio otkriva nove linije i A-nosače koji su pomaknuti prema naprijed (30 mm) kako bi se dodatno naglasila dužina. Novi Sorento vozi se na novoj platform, međuosovinski razmak je povećan, dok su prevjesi kraći. Stražnji kraj krase zanimljivo dizajnirana “razlomljena” vertikalna LED svjetla, a tu je sada već trendovski natpis modela uz sami logo marke. Korejski proizvođač nadalje ističe kako se novi Sorento može pohvaliti iznimnom prostranošću te po tom pitanju konkuriše i većim SUV modelima.

A kada smo kod unutrašnjosti, ona, osim što je prostranija, donosi pravu digitalnu revoluciju. Tako se ispred vozača nalazi 12,3-inčni digitalni kokpit. Funkcijama klime i dalje se upravlja putem prekidača, dok klasičnu ručicu mjenjača mijenja “točkić”, sličan onome kakvog smo viđali u Jaguar Land Rover modelima.

U svakom slučaju, vozač i svih 6 putnika (novi Sorento naravno baš kao i prethodnik nudi 3. red sjedala) uživat će u svemu što nudi tehnološki najnaprednija Kia ikad proizvedena.

Po pitanu motorizacije još nema previše službenih detalja, ali je potvrđeno da će Sorento po prvi puta dobiti i hibridni pogon. Kao što smo napisali, svjetska premijera je za nešto više od 2 sedmice na sajmu automobila u Ženevi kada će biti poznati i svi detalji ovog modela…

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR