Kinezi grade prvu fabriku automobila u Evropi, u igri nekoliko lokacija

Kompanija planira da odredi lokaciju za fabriku do kraja godine i planira da počne proizvodnju 2025. godine. BYD razmatra tri zapadnoevropske zemlje kao moguće lokacije za novu fabriku automobila.

Kineski proizvođač razgovara sa francuskom vladom o izgradnji fabrike u toj zemlji, preneo je francuski list Les Echos. Ali Nemačka i Španija su druge potencijalne lokacije, prema izveštajima kineskih medija, prenosi b92.net

Izvršna potpredsjednica BYD-a, Stela Li, rekla je za Blumberg u februaru da ovaj proizvođač automobila želi da pravi automobile u Evropi i da sprovodi studije izvodljivosti.

Verovatnije je da će BYD izgraditi sopstvenu fabriku nego da će preuzeti neki pogon koji zatvara veliki proizvođač automobila, kao što je recimo Fordova fabrika u Sarluisu u Njemačkoj. Kompanija planira da odredi lokaciju za fabriku do kraja godine i planira da počne proizvodnju 2025. godine.

BYD je započeo svoju ekspanziju u Evropi prošle godine sa tri električna modela: kompaktnim krosoverom Atto 3, velikim SUV-om Tang i velikom limuzinom Han. Mali hečbek Dolphin stiže u evropske salone sledećeg meseca, a Seal limuzina će se u Evropi naći u prodaji u septembru. BYD-ova evropska tržišta sada uključuju Nemačku, Francusku, Veliku Britaniju, Španiju i skandinavske zemlje, a u planu je dalje širenje poslovanja.

Kompanija ima fabriku električnih autobusa u Mađarskoj, koja je otvorena 2016. godine.

Hyundai i20 (2023). Cijena u BiH kreće od 26,990 KM
Prethodni članakOvako izgleda Golf 2 nakon sudara s Mercedesom (video)
Sljedeći članakDa li biste dali 18.000 eura za osnovnu Corsu? A 37.000 za električnu?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime