Koliko košta novi VW kombi na struju?

316

Njemački proizvođač objavio je cijene električnog modela ID. Buzz.

Novi Volkswagenov kombi na struju, koji predstavlja duhovnog nasljednika legendarnog modela Typ 2, moći će da se naruči na odabranim evropskim tržištima već ove sedmice. Početna cijena u Njemačkoj, bez uračunatih subvencija, iznosi 64.581 euro.

Kada je riječ o teretnoj varijanti ID. Buzz Cargo, ovaj model statuje od 54.430 eura, takođe bez uračunatih državnih stimulacija, prenosi b92.net

Kako navodi sajt Motor1, za ovaj električni kombi u Njemačkoj se može podnijeti zahtjev za subvenciju u visini 7.500 eura, što znači da bi kranja cijena za oba navedena vozila bila umanjena za tu sumu.

VW ID. Buzz u prodajne salone širom Evrope stiže u trećem kvartalu ove godine, sa baterijom kapaciteta 82 kWh i pet sjedišta za putničku verziju, dok je ID. Buzz Cargo raspolaže tovarnim prostorom u koji mogu da se smeste dve euro palete.

Kao što je najavljeno, ID. Buzz će se u Evropi u početku nuditi sa konfiguracijom sa pet sedišta (dva reda), a Volkswagen navodi da će šestosed (sa tri reda po dva sedišta) sa standardnim međuosovinskim rastojanjem biti pušten u prodaju kasnije.

Verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem će na evropsko tržište stići 2023. godine i biće ponuđena kao sedmosjed, sa konfiguracijom 2/3/2. Cargo varijanta se nudi sa sjedištem za vozača i suvozačkom klupom sa dva sjedišta ili sa dva pojedinačna sjedišta.

Širina oba modela, ID. Buzz i ID. Buzz Cargo, iznosi 1.985 mm, dok je dužina 4.712 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.988 mm, visina putničke verzije je 1.937 mm, a teretne za 1 mm veća.

Volkswagen još nije otkrio procjenjenu autonomiju vožnje sa punom baterijom, ali je iz kompanije potvrđeno da će u početku ID. Buzz imati bateriju kapaciteta 82 kWh. Ona će energijom napajati električni motor sa 204 KS (150 kW) i obrtnim momentom od 310 Nm, a motor šalje snagu na zadnju osovinu.

Veći izbor opcija baterija i različitih izlaznih snaga električnog pogona biće dostupan sledeće godine, a u planu je i model sa pogonom na sva 4 točka, ali VW nije saopštio detalje.

Maksimalna brzina verzije sa 204 “konja” ograničena je na samo 145 km/h.

Nova Škoda Fabia (2022). Cijena u BiH kreće od 26,202 KM
Izvor

Prethodni članakBMW serije 7. Koja je generacija bila najbolja?
Naredni članakPorsche 911 Turbo S Cabriolet iz Brabusa sada ima 820 KS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here