“Koristite žmigavce”. BMW se obraća vozačima i opet je kontroverzan

598

Odavno je poznato da su vozači BMW-a u zavadi sa žmigavcima – barem prema stereotipnom mišljenju. To je iskoristio i sam proizvođač koji je na Twitteru objavio podrugljiv tekst.

Tekst poruke je jednostavno “Koristite žmigavce”. Američka filijala BMW-a ovime je digla veliku buku. Objava je naišla na odgovor mnogih od 65.000 pratitelja Twitter profila. Među komentarima bilo je dosta onih koji potvrđuju da stereotipi nisu došli niotkuda.

  • “Ne trebaju nam, vozimo BMW”,
  • “Opa, BMW ima žmigavce. Je li to tvornička opcija?” – ovo su samo neki od njih. Bio je tu i vlasnik automobila koji je objavio video sa slomljenom ručicom žmigavaca – nemamo signala da je to čest problem.

BMW voli potaknuti polemiku na Twitteru i povremeno “zagolicati” svoje kupce i obožavatelje. Dobar primjer je premijera električnog BMW iX iz novembra 2020. Nešto kao, “OK, Boomer. Koji je razlog zašto se ne mijenjaš?”

Bio je to odgovor na kritike korisnika interneta nezadovoljnih smjerom u kojem ide moderna automobilska industrija. Nije baš pogodno, jer cijena iX-a počinje od 85.000. dolara. To je definitivno iznos koji si mogu priuštiti samo “boomeri” – osobe starije od 55 godina. Obično se povezuje s tik tok/Facebook memovima ljudi koji koriste izraz ” ok boomer” i koristi se za ismijavanje ili sarkazam prema starijim generacijama koji ne znaju šta se događa u svijetu i uništavaju ga.

Volkswagen Taigo (2022). Cijena u BiH kreće od 40,501 KM
Prethodni članakEkrani u automobilima su ružni i potrebno ih je ukloniti. Ali šta postaviti umjesto njih?
Sljedeći članakVeliki povratak doboš kočnica: Njihova tehnologija bolja je za električne automobile!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime