Trka između policije i kriminalaca koji pljačkaju vozače i kradu automobile traje već decenijama, a ako je suditi po domišljatosti kradljivaca i rješenosti predstavnika zakona da im stanu na put trajaće još dugo.

Kada se uzme u obzir vrijeme u kojem živimo, svi odmah pomisle da se u tom nadmetanju koriste sofisticirane tehnologije i hakeri koji putem računara otključavaju superautomobile.

Međutim, stvari nisu uvijek tako komplikovane, a najnoviji trik na koji policija upozorava dokazuje da je da kradljivcima često dovoljno malo domišljatosti i rekvizit koji se može kupiti na svakoj trafici. Naime, pljačkaši stave praznu plastičnu flašicu na desni točak, gdje je vozač ne može vidjeti, a onda čekaju. Kada upale vozilo i krenu, začuju neobičnu buku koja dolazi od drobljenja flašice.

Kako ne znaju o čemu se radi, prvi instinkt im je da izađu iz automobila i da pogledaju šta se dešava. U tom trenutku, lopovi nastavljaju sa realizacijom svog plana. Dok vozač pregleda svoje vozilo, lopov ima pristup otključanom automobilu, može uzeti vrijedne stvari iz njega ili ako vozač ostavi ključeve unutra, krade automobil.

Izvor

Komentari

komentara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR