Magija zvana Audi RS e- tron GT i zvanično dostupna u Bosni i Hercegovini

529
Audi RS e- tron GT

Elektro mobilnost iz dana u dan postaje sve dinamičnija i fascinantnija, a brend Audi je najbolji dokaz za to.

Audi RS e- tron GT

Tačno na 90-godišnji jubilej ujedinjenja kompanija Audi, DKW, Horch i Wanderer, koje su oformile AUTO UNION, preteču današnjeg brenda AUDI, te na sedmu godišnjicu poslovanja Porsche Bosne i Hercegovine, Audi BiH je predstavio svoj do sada najsnažniji model.

„Audi RS e-tron GT je novi sportski coupe s četvero vrata sa kojim se upotpunjava već široka lepeza modela“, sa ponosom ističe Miran Stambol, brend menadžer marke AUDI u BiH.

Audi RS e- tron GT

„Audi trenutno drži veoma jaku poziciju na tržištu i na dobrom smo putu da u ovoj veoma izazovnoj godini ostvarimo rekordnu prodaju vozila. Potražnja je velika, te na nekim modelima nadilazi mogućnosti opskrbe. Oduševljenje naših klijenata je veće nego ikad, a naša snaga je u raznovrsnosti modela, izrazito poželjnom i progresivnom brendu, našoj prodajno-servisnoj mreži, te cijelom timu ljudi koji brine o tome da naši kupci dobiju najbolju uslugu. Premium mobilnost je naša vodilja a sa impresivnim e – tron GT modelom nadmašeno je sve do sada viđeno u segmentu Audijevih sportskih automobila. Audi e – tron GT je u pravom trenutku stigao na naše tržište i sa velikim nestrpljenjem smo čekali da isprobamo njegove performanse na terenu bosanskohercegovačkih Dinarida. Testirajući električni quattro pogon u vrlo zahtjevnom okruženju uvjerili smo se da quattro nove generacije u potpunosti opravdava svoje legendarno naslijeđe.

Nakon intenzivnog iskustva dvodnevne vožnje na južnoj strani Bjelašnice, zelenoj strani Visoćice i u podnožju vrha Puzim, čiji teren savršeno odgovara robusnom karakteru brenda Audi, naše tragove zameli su vjetar i ljetna kiša, a sa karbonski neutralnim pogonom ostavili smo za sobom netaknutu prirodu.

Audi RS e- tron GT

Naravno, ovdje se ne završava Audijeva ponuda modela sa 0% emisije CO2 i do kraja godine ćemo predstaviti novi Q4 e – tron i zajedno sa modelom e- tron zaokružiti ponudu električnih vozila za ovu godinu.
Kada je u pitanju Audi e-tron GT, njegova litij-ionska baterija je neto kapaciteta 85 kWh, sa naponom od 800 V i opcijom brzog punjenja. Ova baterija se od 5% do 80% puni za manje od 23 minute. Za pogon su zadužena dva elektromotora uparena sa dvostepenim automatskim mjenjačem.

Osnovni model raspolaže sa 350 kW (476 KS) i 630 Nm, dok je testirana RS e-tron GT varijanta snažna nevjerovatnih 648 KS uz obrtni moment od 830 Nm.

O snazi ovog modela najbolje govori činjenica da na neto težinu od 2.420 kg vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 3,3 sekunde dok potrošnja od 20,6 kWh/ 100 km pruža domet od 472 kilometara po WLTP normi na neto kapacitet baterije od 83,7 kWh.

Audijev dizajn enterijera već decenijama predstavlja savršenu simbiozu funkcionalnosti i ergonomije, međutim, u poslednjih nekoliko godina doživio je veliku transformaciju. Spoj visokokvalitetnih materijala i sofisticiranog dizajna upotpunjen je najsavremenijim tehnologijama. e -tron GT nanovo postavlja mjerila u svakom segmentu unutarnjeg dizajna. Sportski karakter ovog modela naglašava i ergonomični 12,3-inčni displej dok je donji displej od 8,6 inča zamijenjen prekidačima za kontrolu klima uređaja.

S druge strane, eksterijer je takođe doživio radikalnu promjenu zadržavajući Audijev puristički dizajn i prepoznatljivu aerodinamičnu siluetu koja bez dileme plijeni poglede gdje god da se pojavite. Pored opcijske ponude krova od polimera ojačanog karbonskim vlaknima, u serijskoj ponudi se nalazi stakleni panoramski krov sa toplinskom izolacijom koji sa paletom od čak devet vanjskih boja kupcima ostavlja prostor za maksimalnu individualizaciju izgleda vozila.

Audi Bosna i Hercegovina će od ove godine uvodi i petogodišnju garanciju na vozilo, dok garancija na bateriju iznosi 8 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Audi BiH (@audi_bh)

Cijena testnog modela iznosi 338.000,00 KM sa PDV-om.

Audi RS e – tron GT i e- tron GT su dostupni kod svih ovlaštenih AUDI trgovaca u Bosni i Hercegovini.

 

Prethodni članakHyundai predstavio N Vision 74 Concept
Sljedeći članakZagonenti Hyundai Veloster N snimljen na benzinskoj pumpi u Njemačkoj

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime